Fem månader senare

publicerat i Everyday;
Vi börjar närmas oss halvåret för den här damen. Som inte är så liten längre. Är det inte blöjstorlekar hon växer ur så är det kläder. Hon har en hel del färdigheter även om jag denna gång är mycket sämre på att skriva ner dem. När Fiona var liten så fyllde jag i en bok och bloggade flitigt om ALLT. Nu hinner jag inte riktigt. Så därför blir det en lite större uppdatering nu.
 
Mat
Vi helammar fortfarande och hon verkar inte alls gilla mat. Eller jo, lite, men hon ser mest väldigt missnöjd ut så fort hon får något i munnen som inte är bröstmjölk. Det innebär såklart att vi ska testa lite mer. Men hittills har hon inte dippat ett uns på viktkurvan, men jag antar att det kommer till nästa mätning. Tydligaste signalen ever för att hon behöver lite mat.
 
Logistiken
Hon kryper väldigt mycket, men hittills bara bakåt, och gärna in under soffan. Hon vill komma fram och ibland ligger hela hon och guppar (gör masken) för at thon vet var hon vill men inte hur hon ska komma dit. Senaste dagarna har hon börjat att stå på alla fyra och gunga fram och tillbaka. Så snart har vi en framåtkrypande bebis också.
 
Sitta och åka
Hon kan sitta jättebra en stund, men när man minst anar det så kan hon inte alls längre och hon fälls ihop liksom som en campingstol. Alltså får hon inte sitta själv än så länge. Hon hatar också att ligga ner  i vagnen om hon inte sover, därför bytte jag till sittdelen för ett par veckor sedan. Så när hon inte sover tittar hon ut istället och verkar vara väldigt nöjd.
 
Sömnen (ish)
Jag lägger henne mellan 18:30 - 19:00 och sedan sover hon tror jag till 03-04-05 eller så. Hon äter tror jag mellan 1-4 gånger per natt. Ish. Sedan brukar hon vakna ungefär 06:30. Men i förrgår vaknade hon 05:00 och igår vaknade hon 07:00. Här har jag som ni märker ingen direkt stenkoll. Vi vet att hon sover men inte hur länge. Dagen är också ett mysterium utan några rutiner men det flyter på bra så det får vara så.
 
Hobbys och intressen
Förutom att vi går på babysim och spädbarnsmusik så är hennes favoritsysslor rätt basic. Titta sig i spegeln, öva på att stå, prata med någon, äta på något, bita på sina fingrar, suga på sina fingrar, suga på mina fingrar. Så gillar hon att titta på vad hennes syskon gör.
 
Jag trodde att folk som hade stenkoll på första barnet och dålig koll på de nästkommande bara var lata. Men hell nog. Jag ger mig direkt. Jag har noll koll och kommer säkert i framtiden svara "när hon var ett halvår" oavsett fråga. "När lärde hon sig gå? När åt hon? När föddes hon?" osv.