Aurorasamtal

publicerat i Everyday;
Som jag skrev sist så hade vi tid för att prata med en aurorabarnmorska i veckan. Det är det bästa som har hänt den här graviditeten! Vi vände ut och in på förlossningen och hur vi upplevde den och hon kommenterade även vid de tillfällen då de kunde ha gjort ett bättre jobb. T ex att inte sy utan smärtlindring som funkar (vilket hon lovade inte kommer hända igen om det behöver sys). Efter det gjorde vi en plan för olika scenarion och till sist hade vi en plan som för mig innebär mer kontroll på de saker som vi inte hade kontroll på sist. Sedan kan det hända hur mycket som helst under förlossningen och det får vi vara beredda på, men jag känner mig betydligt mer lugn nu.
Kvällen har jag ägnat åt att packa BB-väskan. Eftersom jag har GBS så får vi ligga inne på BB i 24 timmar tror jag det är efter förlossningen, så jag vet redan nu att ett par ombyten behövs. Men annars har jag packat lätt, tror jag. Det märker vi sen hur mycket som vi inte ens packade upp. Filten som ni ser till vänster kommer från Elodie Details och den fick jag av mina underbara kollegor som drog ihop en babyshower på jobbet i veckan (!!).
Men detta innebär nu alltså att jag är redo. Eller så redo jag kan bli. Vi har en plan och vi har packat. Jag har fortfarande svårt att ens greppa att vi ska bli föräldrar igen och det inom typ en månads tid. Och att det ligger en människa i magen?! Så jag kanske inte är sådär superduperredo och föreställer mig hur livet kommer att bli med tre barn och har ett namn på barnet och har börjat ansöka om förskoleplats. Men det praktiska är på plats och det känns skönt.

Taggar: bbväska, elodie details, gravid, viföräldrar, vimedbarn;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Åh vad skönt att du hade ett så bra samtal inför förlossningen och sånt är verkligen viktigt! Kramis

2:a kommentar, skriven , av Angelica Wåhlin:

Vad skönt att ni fick ett givande samtal :)

Svar: Ja det var det verkligen :)
Yohanna af Skovde

3:e kommentar, skriven , av Sofie - Livet på landet med tre små:

Skönt att få hjälp och stöd inför förlossningen!
Lycka till när det är dags!

4:e kommentar, skriven , av Linda:

Bra med stöd! Och även viktigt med en riktigt snygg förlossningsväska :)
Lycka till! Kramis <3

5:e kommentar, skriven , av Emma Engström:

Låter så härligt att du är redo! :D

6:e kommentar, skriven , av Hanna Karlsson:

Vad skönt med ett så bra samtal inför förlossningen!

Svar: Verkligen! Det kändes inte alls lika läskigt efter det :)
Yohanna af Skovde

7:e kommentar, skriven , av sarah:

fina väska

Svar: Tack :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :