Att fixa sängen

publicerat i Gravid igen;
Jag har gjort väldigt mycket av allt boande och fixande men det var först igår som jag bäddade sängen för den lilla nya familjemedlemmen. Det är en bedside crib och tanken är att ställa den mot vår säng sedan och ta ner en vägg för enklare amning. Eller så får den vara så, liten och smidig är den i vart fall och det blev så himla fint med riktigt täcke och kudde. Snuttefilten är från Netto och de säljer dessa med jämna mellanrum men kallar dem för tygblöjor (!). Vilket det inte är, såklart.
Besöket tidigare på MVC gick väl typ bra men barnmorskan tyckte att mitt SF-mått hade eskalerat (det har bytt kurva) så jag fick göra en glukosbelastning igår för att kolla ev. graviditetsdiabetes, även om jag legat bra till på sockervärdet. Den visade dock inte konstigt så jag har väl helt enkelt bara en bebis som växt lite extra. SF-måttet för denna är också exakt samma som det var för Fiona i samma vecka så det är väl inget konstigt annat än att det var mindre förr.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

SF-måttet säger ju väldigt lite, det beror ju helt på hur man bär bebisen många gånger. Om bebisen börjat vända sig mer utåt blir ju SF-måttet också större. Jag hade litet SF-mått men på UL vägde han över, jag gjorde många UL eftersom jag hade en riskgraviditet :). Så man ska inte oroa sig så mycket över det där måttet :). Egentligen borde det vara som i USA att man istället gjorde UL regelbundet, det skulle säga mera :).

Svar: Nä jag har förstått att magen öht. inte säger så mycket om innehållet. Vilket i mitt fall känns skönt som har en gigantisk mage :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :