100% klar?

publicerat i Gravid igen;
Nu ska alltså vår avkomma vara färdigbakad enligt konstens alla regler, eller? Det går inte riktigt att precisera och barnet kommer i ett spann av fyra veckor och nu är det då alltså max två veckor kvar och jag hoppas att det snarare rör sig om max två dagar. Jag har också funderat på ifall bebisen känner som jag att den vill ut men inte kan styra det eller om den själv bestämmer när den är färdig. Vidare har jag googlat mig fram till att det bör vara hormoner som styr förlossningen, och att man ska ha lite stresshormoner och mycket oxytocin. Samtidigt så vet jag en del som går promenader från början till slutet av dagen för att få igång förlossningen men det måste ju vara stressande om något?
Vi kan väl konstatera att inget är på gång i vart fall och det verkar inte gå att påverka heller. Så vi kämpar på, gick 10 dagar över tiden med Fiona och i värsta fall får jag väl prova att promenera en mil eller lyssna på avslappnande musik och meditera (dock ej i kombination). Jag har också funderat på ifall man ska bli så less på slutet av graviditeten på att vara just gravid som en del av grejen, för att man lite argfrustrerat ska hoppas förlossningen startar och kör ett mentalt "bring it on!" i kontrast till om man inte är less att fundera på hur ont det ev gör.
Det jag är less på är alltså att vara trött och stundtals att ha ont. Det är så ovärderligt att min mamma här då som i princip verbalt kastar mig i säng eller parkerar mig i soffan med kaffe! Och så har jag fått någon form av klåda så det kliar överallt och helst på ryggen dit jag inte når. Då har hon naglar och når. Bara det gör mammas närvaro till det bästa som finns.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anonym:

Vilken underbar mamma du/vi har!!

2:a kommentar, skriven , av Anonym:

Vilken underbar mamma du/vi har!!

Svar: Verkligen!! :)
Yohanna af Skovde

3:e kommentar, skriven , av Netti Starby:

Vad spännande att bebis snart ska komma till världen! <3 Kramis

4:e kommentar, skriven , av Mandy:

Jag har några veckor kvar bara, men jag hoppas min lilla i magen vill ut lite innan bf, samtidigt är jag ganska nervös då det e mitt första barn.

Hoppas din bebis vill komma ut inom de närmaste dagarna! =)

5:e kommentar, skriven , av sarah:

dax för bebeis =)

6:e kommentar, skriven , av Mamma Malin:

Åå hoppas bebis har kommit nu!

Svar: Du var så nära! :) Du skrev 10/10 09:43 och 10/10 13:16 var hon ute :)
Yohanna af Skovde

7:e kommentar, skriven , av Angelica Wåhlin:

Så fint att din mamma är där för dig! Hoppas verkligen att den lille bestämmer sig för att kika ut snart <3

Svar: Och äntligen så gjorde hon det :)
Yohanna af Skovde

8:e kommentar, skriven , av Emma Engström:

Håller verkligen tummarna för dig och hoppas klådan försvinner snart! <3

Svar: Nu är hon född och klådan är borta sedan länge :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :