Vad gör jag på Facebook om nätterna?

publicerat i Everyday;
Lillasyster som nog äntligen faktiskt fått ett namn (mer om det senare) har sedan hon föddes sovit bra på nätterna med undantag för naturliga uppvak för att äta. Hon vaknar mellan 2-3 gånger per natt och äter och om det är fler gånger är det mest mitt fel. Jag vaknar ju alltså när hon vill käka men har så svårt att hålla mig vaken. SÅ himla svårt att hålla mig vaken.
I de perfekta av världar kan jag följa min för tillfället favoritserie medan hon ammar på natten. Men jag somnar så lätt ifrån och helt plötsligt har det gått tre avsnitt och jag minns inte var jag somnade. Läsa bok är svårt med två händer så det alternativ som finns är telefonen. Jag tar alltså denna för att hålla mig mer vaken men det slutar ändå med att jag i nio fall av tio somnar ifrån. Det finns ingen risk att hon trillar ner på något golv så det är helt riskfritt att jag somnar. Men i gränslandet mellan vaken och sovandes har jag märkt att jag inte riktigt vet vad jag gör på Facebook.
Jag vet inte om ni som jag råkat likea något för att man scrollar. Eller råkat trycka på jag är intresserad på en vara på köp- och sälj. Eller lägga till någon som vän som man egentligen inte känner. Det har hänt ett par gånger och jag har förutom de gångerna jag kommit på mig själv (vaknat till och se like-hjärtat lysa rött) ingen aning om omfattning på detta. Så det är inte bara fyllefilter som är en god idé på sociala medier utan även amningsfilter.