Grekland tur och retur

publicerat i Resor;
Nu har vi landat, är hemma och har hunnit packa upp. Vi åkte supertidigt förra söndagen och kom en rimligare tid igår och det var runt fyra-fem på eftermiddagen.
Hotellet hette Esperides Family Resort, ligger på Rhodos och ingår en klan av hotell som tillhör Esperes Group. Vi var helt klart på det mest barnvänliga hotellet där det fanns två barnpooler, två lekplatser, sockarvadd, popcorn, slushi, en karusell (!), ett spelrum inomhus, pingisbord, fyra olikavatten rutschkanor, ett lekrum inomhus och om man har så små barn - puréer till middagen. Så fort vi kom ville både barnen bada per omgående och den viljan hade de kvar under hela tiden.
Vädret under tiden var antingen grymt eller så var det fullskalig tropisk storm. Det gjorde dock ingenting för det blev aldrig kallt och efter ett hällregn torkade allt snabbt upp. Vi fick också se helt magiska åskoväder medan vi åt middag en kväll!
 
Vi spenderade mesta tiden på hotellområdet men en dag tog jag och Robert en tur in till Rhodos stad. Lokalbussarna som går visste jag sedan tidigare är hur fulla som helst på människor. Men vi hade tur och fick med oss ett annat turistpar då en taxi erbjöd enkel resa till Rhodos för 20 Euro, vilket då blir drygt 50 kr per person. Det är helt klart värt det lilla extra det kostar än att knappt få plats på bussen. Efter en hel dag där tog vi den röda båten hem som har slutdestination Faliraki (närmaste ort från hotellet) och det tog ungefär en halvtimma.
Vi har badat bådei havet och i pooler. Det är den bästa temperatur jag vart med på både i pool och hav så man kunde absolut bada en längre stund utan att frysa och det var grymt att bada i havet! Barnen badade dock ändå så de blev blå om läpparna men då pratar vi timmar upp och ner från rutschkanorna. Båda två hade så roligt och medan Elliot tränade på att simma utan puffar simmade Fiona omkring med hennes skruttenringar och hoppade från kanten.
Rummen var ok. Men det finns utrymme för förbättringar. Det hade vart guld att kunna låsa både ytterdörr och balkongdörr så inte små familjemedlemmar tar sig friheter. AC:n är inte påslagen förrän i juni (vilket hade behövts!! och då hade vi balkongdörren öppen på natten. Men, barnen ligger närmast den öppningen och vi ville inte att någon skulle traska ut på natten. Extra minus är också att en öppen dörr betydde myggor nattetid. Så hotellt hade tjänat på att faktiskt ha på AC:n för att slippa myggätna besökare. Storleksmässigt var ett familjerum mer än okej så där trivdes vi bra. Robert tyckte dock att sängen var för hård och jag gillar hårda sängar så vad man tycker om det beror på tycke och smak antar jag.
 
Maten är alltid en sån där spännande grej på all inclusive. För det mesta tycker jag att allt smakar samma sak men detta var över förväntan. Det var variation på både smaker och innehåll på menyn även om det också hade kunnat bli bättre. Så jag ger lunch- och middagsbuffén 6 av 10 och det är bra för de flesta får annars 3 av 10 av mig.
I övrigt så är vi nöjda med resan och roligaste hade nog ändå barnen som åt sin kroppsvikt i socker och badade bort dubbelt så mycket. Ingen av dem ville åka hem och jag tycker ändå att Esperides har lyckats få ihop ett bra hotell för barn, det finns ingen chans att man har tråkigt på en vecka med allt som finns att göra, oavsett vilket väder det är.
 
Har någon bott på Esperides? Vad tycker ni?

Taggar: airtours, barnfamilj, barnpool, barnvänligt, esperides, grekland, rhodos, semester;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Åh vad underbart ni har haft det i Grekland och välkommen hem! :-D Kramis

2:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Så härligt ni verkar ha haft det :). Ljuvligt :)

3:e kommentar, skriven , av Mirre Sweetwords:

Men underbart, avis vill också åka utomlands med min lilla familj

4:e kommentar, skriven , av Lisa Karlberg:

Låter som en supernice resa! Älskar barnvänliga hotell.

Kommentera inlägget här :