Har du skrivit A får du skriva B

publicerat i Everyday, Fiona;
Fiona har på senare tiden helst av allt velat skriva när hon ska rita. Alltså dra en linje lite upp och lite ner så det ser ut som en väldigt slarvig autograf eller en mask som sprattlar. Hon har också en mugg med hennes bokstav (F) så den har hon haft koll på. Sedan har hon själv börjat göra ett F på kylskåpet av magneter och bygga bokstaven F på förskolan innan vi åker hem så hon har helt klart vart taggad på det.
Vi har övat lite och pratat om bokstäverna. Vems som har vilket bokstav och jag har visat hur alla hennes bokstäver ser ut. Och så gör hon såhär! Visste skulle hon kunna jobba på att ha allt på samma linje men visst ser man att det står Fiona.
Hon ville också prova att skriva Elliots namn och det gick ju det med! Numera så vill hon göra läxan på kvällarna och det innebär egentligen att hon får färgpennor och papper och sedan skriver hon eller småritar. Ibland frågor hon hur folk bokstäver ser ut. Jag uppmuntrar henne till 110% eftersom hon själv tycker att det är roligt. Som jag förstår det så jobbar de inget med bokstäverna på förskolan och man får smida medan järnet är varmt tänker jag så så länge hon visar intresse så kommer vi nöta bokstäver. Och med det tankesättet från min sida hoppas jag att hon visar intresse för sånt jag faktiskt kan något om. Om hon kommer hem och vill lära sig mandarin så har vi en större utmaning.
Om någon sitter på något superbra lära-barn-att-skriva-tips så hojta gärna till!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anonym:

Hej! Jag har inte skrivit här förut och vet inte riktigt när eller varför jag började ramla in här men nu läser jag ibland... Hursomhelst! Jag har en treåring hemma och han fullkomligen ÄLSKAR bokstäver och sånt. Vi hittade en app som man kan öva att skriva bokstäver med. Finns på svenska och är mestadels bra (några störiga grejer dock) som heter LetterSchool. Kanske kan vara något? Har versaler, gemener och siffror man kan öva på. Sen om man vill levla upp lite finns det bra ord-spel från Natur&Kultur (också appar alltså)

Svar: Hej! Åh, TACK för tipset! Ska ladda hem den direkt! :) Jag är väldigt analog av mig (papper och penna) men en app känns smidigt och enkelt! :)
Yohanna af Skovde

2:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Vad kul att hon gillar att skriva och det är jättebra att du uppmuntrar henne som du gör! :-D Kramis

3:e kommentar, skriven , av Miss Jennifer:

Kul när de små vill lära sig :D

4:e kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Ha ordbilder hemma, sätt upp ord som stol (vid hennes stol), lampa vid lampor osv. Det är jättebra sätt för att lära sig läsa ordbilder. Efter det kommer de ofta vilja skriva saken själv också :). Uppmuntra hennes förskola att göra detsamma :).

Kommentera inlägget här :