Vecka 25

publicerat i Everyday;
Vi är inne i vecka 25 och hela jag börjar få formen av en boll. Så känns det i alla fall. Det är lite lustigt hur det känns att vara gravid och hur det syns. Jag tycker att gravidmagar är jättefint och mysigt osv. osv. Men att ha en gravidmage själv är motsatsen. Det hänger nog mest på att jag inte riktigt förstår att jag är gravid (?) så jag går mest omkring och är otymplig utan anledning och konstant antingen hungrig eller kissnödig. Men jag vet att jag inte ser ut som jag känner mig (tänk Jabba the Hut).
I alla fall, om man saxar från 1177.se och vecka 25 säger de följande;
Fostret är ungefär 33 centimeter och väger runt 700 gram. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig.

Fostrets känsel utvecklas och det reagerar på beröring, till exempel från en tvilling. Det har en egen rytm i magen när det sover eller är vaket och liknar alltmer ett nyfött barn i kroppens proportioner.

Fostret kan känna igen röster och ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Många foster rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

I min mage så är det rätt lugnt på dagarna men mer liv på kvällarna och inget, vad jag vet, på natten. Inget som stör i alla fall. Det är likt hur det var med Fiona så än så länge känner jag igen mig. Klänningen kommer förresten från H&M och på hemsidan var den slut i min storlek men jag hittade den sista i rätt size på H&M här i Skövde. Lätt den finaste gravidklänningen jag har!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Men jag hade ingen aning om att du är gravid och vad roligt. Stort grattis! :-D Kramis

Svar: Tack! :)
Yohanna af Skovde

2:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Brukar kunna vara så där :). Inte säkert att man själv riktigt uppskattar att vara gravid :). Helt naturligt, glädjen finns men man kanske inte känner det så där wow som det lätt beskrivs :)

Svar: Hah eller hur! Spot on! :)
Yohanna af Skovde

3:e kommentar, skriven , av Mirre - Sweetwords:

Sååå fin

4:e kommentar, skriven , av Angelica Wåhlin:

Du är så vacker!

Svar: Men TACK!! :* :*
Yohanna af Skovde

5:e kommentar, skriven , av Hemmabasen:

Instämmer med föregående talare, min vackra dotter!

Svar: Vart kommer det ifrån då tro? :)
Yohanna af Skovde

6:e kommentar, skriven , av Lisa Karlberg:

Jag blev alltid mest chockad när det lönade sig att gå rakt fram och inte sidleds i trånga utrymmen. Man kände sig så klumpig och knäpp!

Svar: Haha! Relaterar! Det var fan skrämmande för jag kommer ihåg att det inte alls kändes så men det var så. Har råkat maga x antal kollegor i lunchrummet också. Ops! :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :