Vecka 29

publicerat i Everyday;
Vi har gått in i tredje trimestern, den 29:e veckan och någon sorts slutfas på graviditeten. Det är 81 dagar kvar till BF och 71,1% är avklarad. Numera är jag mest trött och har ont och Titanic är mitt nya spirit animal. Sedan är det klart att värmen påverkar, antar jag, men det är ändå inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Jag sover dock gott förutom när det är för varmt men då hade jag inte sovit bra även om jag inte vart gravid.
Något jag har känt på denna graviditet som jag inte alls hade sist är foglossning, eller i vart fall smärtan från den. Det gör inte ont hela tiden och det är mest när jag har suttit ner en längre stund. Jag förstår dock att skridskor, terränglöpning och parkour är helt uteslutet för min del och promenader är väl mest lämpligt. Förra veckan gick jag ändå 10 000 steg en dag utan att få foglossningssmärtor så det är verkligen beroende på dag om jag har ont eller inte. 
En annan grej som är extremt påtaglig för min del just nu är behovet av att boa. Fixa grejer, städa i ordning, tvätta kläder, montera barnvagn osv osv. Det är rätt skönt för det mesta är redan ordnat. Men det är ändå lite märkligt att jag på en hormonell nivå har ett starkt driv av att städa. Speciellt när orken å andra sidan är lika med noll och jag hellre skulle vilja hänga i soffan. Men tillfredsställelsen av att checka av punkt efter punkt i checklistan i Preglife-appen är för stor för att låta bli. 
Igår tyckte Fiona att bebisen skulle komma ut NU för att den har vart där inne länge, länge, länge, länge, länge, länge, länge, länge, länge, länge... Men jag sa att den skulle växa på sig mer. Just nu är den blott 35 cm lång och väger 1,26 kg. Så lite större får hen bli. Och förutom allt det så är det helt sjukt att jag har ett liv i min mage som bara hänger med. Att vi om 9-13 veckor har en till familjemedlem och att i princip ingenting under så kort tid kan växa och blir en halvmeter långt. 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Så himla fin mage! <3 Kramis

Svar: Tack! :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :