Den magiska tejpen

publicerat i Gravid igen;
Lindra foglossningsmärtaSom jag skrev om i mitt förra inlägg gällande status på gravididteten så har jag börjat få foglossningssmärtor. Det här har vart värst när jag suttit ner en stund och ska kliva upp och det har också gjort ont att ens sitta ner. Väldigt märklig smärta och den kom ganska fort och jag var inte alls beredd på det. I min kroppsliga dekadens bokade jag tid på hos Emelie på Skatan & Svalan som är den bästa massören i hela Skaraborg! Var där innan och efter Fiona föddes också och hon vet verkligen vad hon gör!
I alla fall, hon knådade och avslutade sedan behandlingen med att sätta tejp på min mage. Det är två tejpbitar uppåt på varsin sida naveln och en tejp som går runt hela magen. Jag var skeptisk först efter man inte drar åt tejpen utan den sätts bara där och hur i hela kan det ens hjälpa tänkte jag. Men det var i alla fall värt av testa. Döm av min förvåning sen när jag ganska fort märker hur mycket bättre det blir!
Igår och i förrgår gick jag med Fiona till förskolan på morgonen och det hade annars vart kvitto för disaster att så tidigt på morgonen använda dagens kvot för motion. Men nu kan jag både sitta, stå, gå och inte alls ha lika ont. Så om du har foglossning och har ont av det så kan jag varmt rekommendera att testa tejpandet. Det ska fylla samma funktion som ett foglossningsbälte men vara betydligt smidigare, och det är det ju! Tejpen sitter i 5-7 dagar och sedan kan man tejpa om. Jag kommer garanterat och definitivt vara tejpad resten av graviditeten och det jag får i utbyte är ett mer normalt sätt att röra mig på, och inte alls lika ont.
#tacksam

Taggar: foglossning, gravid, kinesiotejp, smärta, vecka 29;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Låter onekligen helt fantastiskt :D. HUr bra som helst ju, speciellt eftersom just foglossning ska göra så himla ont :(

Svar: Ja jag är supernöjd! :)
Yohanna af Skovde

2:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Men åh vilken smart grej! :-D Kramis

Svar: Verkligen! :)
Yohanna af Skovde

3:e kommentar, skriven , av Fröken:

Vad skönt att tejpen verkar hjälpa! Hoppas du mår bättre under resten av graviditeten? Kram på dig i värmen

Svar: Ja då det är helt okej ändå. Jag sover gott och är väl mest lite extra trött emellanåt. Men annars så tror jag många har det värre så jag är tacksam för lite foglossning som ändå går att åtgärda :) Kram!
Yohanna af Skovde

4:e kommentar, skriven , av Emma Engström:

Härligt att du orkar röra på dig mer! Kul att tejpen fungerar :D

Svar: Ja det är så skönt! :)
Yohanna af Skovde

5:e kommentar, skriven , av Mirre - Sweetwords:

Men ohh vad smart, har jag inte hört om innan,=D

Kommentera inlägget här :