Saker att se fram emot

publicerat i Listor;
Ungefär såhär taggad var jag igår när väckaren ringde. Fiona fick dock sova kvar en timma till och var även hon kvar i jullovslunken. Nu har jag hunnit jobba i två dagar och håller på att kalibrera om mig till normal dagsstatus. Alltså en där dagen inte går ut på att äta, spela tv-spel och ha mjukisbyxor i soffan.
Men istället för att fokusera för mycket på det mörka eländet utanför så tänker jag att jag ska se fram emot saker istället, som t ex;
Att ljuset kommer tillbaka
Det innebär inte bara att själen blir gladare utan även att blommorna blir mer tacksamma. Jag ska planera om en massa blommor och ser fram emot en lång säsong av frodigt växande!
Födelsedagar
Fiona blir 3 år i februari och jag blir 30 år. Normalt sett är jag inte så taggad på att jag själv fyller år, och egentligen är jag väl inte så överdrivet taggad för det heller. Men jag har enbart vart på roliga 30-årsfiranden och tänker mig att något får jag styra ihop, det ska bli kul!
Hemmafix
Vi har gjort steg ett i hallen och det var att lägga nytt golv. Nästa steg är att göra om väggarna och det har vi lagt lite på is under julen. Men nu börjar jag få idéer för det. Har en massa andra idéer och lust att göra något av dem också (perfekt kombo) så hemmafixer kommer ni få se mer av!
Att gå till jobbet utan jacka
Jag vet att det är långt fram, men tänk er när gatorna är sopade och man kan gå ut till bilen för att åka till jobbet utan jacka. När man kan sola på lunchen det blir sådär jobbigt varmt på dagen. Våren känns lika fantastisk som den känns avlägsen. Men jag har några milstolpar tills vidare!
Vad ser ni mest framemot?

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Ser framemot fortsatta studier :).

2:a kommentar, skriven , av Petronella:

Allt som har med ljuset att göra! Bron, Melodifestivalen (nedräkning till våren lixom). Hitta alla vårtecken i trädgården som vi inte vet om än. Ha ett färdigt badrum/tvättstuga/värme. Alla långhelger. Påsk. Tillväxt. Kvällspromenader i ljus! Mer ljus ute så det av den anledningen blir ljusare inne. Sa jag ljus?

Svar: Nu nämnde något om ljus! :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :