Heller sömnlös än hårlös

publicerat i Everyday;
Ibland ger Fiona mig en spontan hjärtattack. Som i söndags morse, då stod hon såhär och höll i en blomma. Som tur är är fotöljen stadig så hon trillade inte, men det är ju upplagt för bekymmer. I helgen och början på veckan har jag också fått ett par gråa hår (som tur är ska jag färga det imorgon!) då hon vart uppe på nätterna och härjat och inte riktigt kommit till ro.
Eftersom jag kan lägga mig bredvid henne och somna om fort så tar jag alla nätter då hon vaknar, vilket inte heller är varje natt. Men efter tre nätter av att hon funderar mellan 02-04 på allt mellan himmel och jord så bestämde vi oss för att dela upp det lite mer igen. Nu senaste nätterna har hon sovit bra så det var något väldigt temporärt (förhoppningsvis). Men i måndags drack jag med all säkerhet min kroppsvikt i kaffe. Och i svaga stunder under nätterna låg jag och formulerade blocketannonser "behöver du tentaplugga och vara vaken sent in på natten? Fiona är lösningen för dig!". Osv.
Jag vet egentligen inte ens vad jag ville med det här inlägget, kanske ett resultat av veckans tidigare sömnbrist. Sedan är jag ändå oerhört tacksam för att vi har ett litet yrväder som väcker en genom att tjoa "HIMLEN ÄR VAKEN MAMMA". Även om livet kanske hade vart piggare utan barn så tar jag hellre några semisömnlösa nätter och imaginära hjärtattacker och får borra ner huvudet i hennes burr som aldrig blir riktigt slätt medan hon försöker förklara hur bebisar kommer in i magen eller vart snön kommer från.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Man blir verkligen rädd när ungarna klättrar och min son klättrade överrallt när han var mindre :-D Kramis

2:a kommentar, skriven , av Marcus Woxther:

så fin blogg :)

Svar: Tack! :)
Yohanna af Skovde

3:e kommentar, skriven , av Lisa Karlberg:

Håller med dig! De kan vara asdryga, tröttsamma, bråkiga.. sömnstörande. Och ändå hade man inte kunnat andas om de inte funnits!

4:e kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Det är tufft att inte få sova :/

5:e kommentar, skriven , av Mirre Sweetwords:

Håller helt med, ibland blir man less på dem som igår då tösen medvetet sparka skrek och slogs och veva inne på affären bara för att bråka och höras. Men när vi kom hem var hon så gosig och snäll och vips glömde man det som skedde innan.

Kommentera inlägget här :