Årets utehelg

publicerat i Everyday;
I helgen har vi rastat både oss och barnen tills vi alla mer eller mindre stupat. I går åkte vi till ishallen och åkte skridskor. Första gången ever för både Fiona och Elliot och det fick massa tummar upp av båda barnen. Själv har jag åkt skridskor till förbannelse i grundskolan och även om jag inte älskade det då så uppskattade jag det desto mer nu.
På Billingehov har de såna här träställningar vilket en kollega tipsade speciellt om och det var skitbra. Efter en stund gled Elliot runt som om han aspirerade på en plats i NHL. Vi hade lånat skridskor och hjälmar från Fritidsbanken, som finns på massa andra platser i Sverige. De har ett grymt koncept där alla får låna saker helt gratis. Prylarna de har är skänkta från privatpersoner och i Skövde har de öppet torsdagar för utlåning. Lämna igen kan man göra i en lucka sen. Det gör det mycket roligare att testa fler saker också, jag föreslog längdskidor när vi ledsnat på skridskor. Alla godkände!
Fiona fick dock ett par småttingskridskor som vi köpte på Intersport. De har två skenor och är därmed enklare för henne att åka med. Jag blev nog mest förvånad över att hon tyckte att det var så kul, hon hade knappt tid till att fika utan skulle ut på isen igen. Kanske NHL som hägrar där med? När vi väl kom hem sedan så fick barnen sitta i soffan med lördagsgodis medan vi stökade undan middagen. Detta tog max fem minuter och vi har liksom full insyn till vardagsrummet. Men ändå så hann Fiona med att stensomna mellan godisarna  (!) en halvtimma innan vanlig läggdags. Så någon sorts succé var dagen.
Idag hittade man oss i Karstorp i deras enorma pulkabackar! Vädret var som ni ser det bästa tänkbara och vi hade med oss fika och så hela arsenalen med don att åka på. Det är sån här vinter jag vill ha, så det gäller att passa på att vara ute när tillfälle ges.
DaredevilFiona ville åka nerför de största backarna och helst av allt skulle det gå så fort som möjligt. Jag vet inte riktigt varifrån våghalsen i henne kommer ifrån men jag gissar att hon inspireras av sin storebror.
Yours truly som med tatuerade ögonbryn har ett ansiktsuttryck osminkad även i pulkabacken. Och visst, idag saknade jag både renskinn, torrkött, lukten av bensin, knastret från en eld och ljudet av en skoter. Men i brist på det så var det ändå en riktigt fin och bra dag. Att få mysa hemma i långkallingar efter en dag ute är svårslaget!
 

Taggar: billingehov, fritidsbanken, karstorp, pulka, skridskor;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Är sugen på att åka med familjen, behöver bara skridskor :)

Kommentera inlägget här :