Livet med en treåring

publicerat i Fiona;
Det är fyra dagar kvar (!) tills Fiona fyller tre år och jag tänkte att vi skulle kolla lite på vad livet enligt Fiona innebär.
Samtidigt som hon leker väldigt sofistikerade lekar med hennes dockor där hon är både mamma och kusin till samma tjej så är en av hennes favoritgrejer att göra att krya upp under min tröja (de få gånger hon får plats) och bo i min mage. Det är det hon gör ovanför på bilderna och det är hur härligt som helst att hon finner nöje i det. Funkar alltid om jag vill chilla en stund, bara att be henne krypa in under tröjan.
När hon ritar så vill hon allra helst skriva bokstäver. En del bokstäver ser ut som de som finns på riktigt och en del finns inte i det svenska alfabetet i alla fall. Däremot så kan hon skriva sin bokstav (F) både med penna och med magneter på kylskåpet. Så lite hänger hon med.
Hennes favoritkläder är alltid klänning och strumpbyxor. Det spelar ingen roll vilken klänning eller vilka strumpybyxor så länge det är den kombinationen. Det är på den nivån att det egentligen inte är värt att köpa massor av tröjor till henne för de används ändå inte. Visst, är allt annat smutsigt så tar hon såklart en tröja men påklädningen tar 3 istället för 10 minuter på morgonen om hon själv får välja vad hon ska ha.
Hon vill aldrig ha tofsar i håret, äter helst havregrynsgröt, älskar är helt besatt av bebisar, vill inte att jag ska ligga mot henne då hon ska sova för det blåser på henne (!) och hon ber mig skratta för att hon gillar när jag gör det. Vidare så är hon för det mesta glad, otroligt hjälpsam och första valet på Netflix är fortfarande Greta Gris även om Ronja Rövardotter (den tecknade) ligger högt på listan.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Min dotter använde också bara strumpbyxor med klänningar i den åldern och ville inte heller ha frisyrer :-D Kramis

2:a kommentar, skriven , av Lisa Karlberg:

Det är så kul att läsa om andra barn när man själv har en i liknande ålder! Sjukt hur olika ungar kan vara.

Kommentera inlägget här :