Sista strapatsen - sluta med napp

publicerat i Fiona;
Igår var Fiona hos tandläkaren och det resulterade i den dom jag så väl vetat om - att det är dags att sluta med napp. Att sluta med välling och blöja på dagtid gick av bara farten och det tyckte hon var skitroligt. Men nappen visste vi skulle bli lite annorlunda.
Ikväll tog det runt en timma av lägging då hon äntligen kom till ro. Det är, tror jag, mest det är att just komma till ro och nappen ger det lika snabbt som snabbnudlar. Läser vi en lång bok har det samma effekt och är hon skittrött så ger det ofrånkomligen samma effekt. Men - under omständigheterna har det gått bra ändå och dagen är inget problem. Hon är också stundtals skitmallig "jag behöver ingen napp för jag är en stor tjej". Jag ska bara se till att påminna henne om det ibland.
Hur gick det gör er när ni slutade med napp?

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

När mina barn slutade med nappar så gick det bättre än vad jag förväntade mig. Men visst var det jobbigt i början så man få ge det mycket tid och tålamod. Lycka till! :-D Kramis

Svar: Det har löst sig, visade sig att det inte var några konstigheter :)
Yohanna af Skovde

2:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Jag hade det nog lätt tror jag, William bet sönder den sista nappen jag hade hemma mot kvällen. Så sa bara att nu finns det ingen napp vi kan köpa en ny imorgon, den är trasig. Han var 2,5 år då. Så han köpte argumentet, eftersom han inte behövde den under natten så hänvisade jag till gårdagen dagen efter om att den var trasig. Jaha sa han då, sen pratade han aldrig mer om nappen :).

Svar: Men skönt!
Yohanna af Skovde

3:e kommentar, skriven , av Mirre Sweetwords:

Det var lite segdraget här, men när vi väl bestämde att näe nu får det vara og då gick det jättebra. jag visade en bild på ett barn med tandställning att sådär får man ha på tänderna om man inte slutar med napp då ville hon inte ha längre

Svar: Smart! Det har gått bra allt och Fiona kan titulera sig som nappfri :)
Yohanna af Skovde

4:e kommentar, skriven , av Petronella:

Arvid gav bort alla sina till tomten i utbyte mot en stor julklapp (en bob). Han fattade att det var ett byte och när han frågade efter nappen sa vi att vi kunde hitta en men då måste han ju såklart lämna tillbaka boben. Gick smidigare än vad jag hade trott!

Svar: Det gjorde det här med, så gött!
Yohanna af Skovde

5:e kommentar, skriven , av Mamma Malin:

Här gick det mycket bättre än väntat. En kväll sa vi helt enkelt att nu blir det ingen napp, därefter har han frågat efter den max 4 gånger. Han sov dessutom alldeles utmärkt utan och nu börjar han även bli för stor för sina gosedjur och de är inte alls lika viktiga. De börjar bli stora :)

Svar: Skönt! :)
Yohanna af Skovde

6:e kommentar, skriven , av Lisa Karlberg:

Vi har också precis slutat! Har gått okej, även om Julie har svårt att komma till ro på kvällarna. Hjälper inte att hon delar rum med en störig storasyster heller...

Svar: Heja er! Hoppas att det smidigare! Fiona har själva tajmat in allt genom att sluta sova på dagen på förskolan och det är ganska tacksamt då hon inte orkar vara vaken och funder på napp.
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :