Så blommor enkelt med barn

publicerat i Växter;
Jag och mamma var på stan för några veckor sedan och köpte tagetesfrön för att barnen skulle få plantera. Jag valde tagetes eftersom jag precis vet hur vi kan ta fröna av den och så mer nästa år, så jag känner mig hemma med det valet. Jag konstaterade att det är kul att plantera med barnen med att de små lerkrukorna jag har kräver så mycket och konstant med vatten. Då kom min mamma med den briljanta idén att återanvända gamla mjölkförpackningar!
Tagetes ska förgro så jag (vi) ska ändå plantera om dem längre fram och då funkar mjölkförpackningar superbra. Jag har som ni ser bara klippt upp ett hål och fyllt med jord. När frönen väl var i marken vattnade vi försiktigt och satte sedan på plastfolie som jag frankrade med ett gummiband runt och sedan stack hål i. När det gäller att så från frö så kan man med fördel vattna genom att använda en blomspruta.
Har man vattenkanna så kan det bli en för hård stråle som rör om i jorden eller skadar små växter. Så nu är det bara att vänta och se när de gror! Vi satte många frön så jag räknat med att vi får ha tagetes i trädgården, på framsidan och ändå ha över.
 
 

Taggar: diy, enkel kruka, gro, odla, odla med barn, växter, återbruk, återvinning;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Så himla smart idé med mjölkpaketen! :-D Kramis

2:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Åh! Varje år när jag gick i skolan fick vi så i mjölkkartonger och ta med hem :D. Hade glömt att man kan göra så :)

3:e kommentar, skriven , av blondina:

men så söt :D sv; Den är skön och gillar mönstret och färgen på den, den är ovanlig men snygg :D Lär nog använda den ofta :D Bra med städning, bör ju göras de med hahaha xD

Kommentera inlägget här :