För det onda som inte alltid syns

publicerat i Everyday, Fiona;
Inlägget är ett samarbete med Cuddlings
Fiona göra ofta stor sak i när någon gör illa sig. När en kompis har trillat så pratar hon om det ofta och mycket. Hon förutsätter också att det alltid är en dålig sak, så hon kan bli lite skärrad av den anledningen även om det egentligen inte är någon fara. Vi övar oss hemma genom att konstatera att man kan trilla och att det till och med är roligt ibland! Hon köper väl oftast det men ibland så kommer ledsenheten ändå och hon vill ha tröst.
Cuddlings (eller tröstisar som de heter i Sverige) skickade ett par prover på deras produkt som är ett mjukt litet djur i plåsterformat. Det har alltså ingen egentlig funktion för plåster. Men för en liten tjej som precis trillat så fyller de en stor funktion. Hon tycker i och för att de är roligast att ta av och ta på men hon fokuserar mer på Tröstisen än att hon trillade och det går för det mesta över lite snabbare.
Jag minns själv när jag var liten och vi skrapade upp knäet hemma. Det enda som gällde då var att knata hem till mormor som bor ett par hundra meter bort oavsett hur ont det gjorde eller hur mycket det blödde, för hon hade Bamseplåster! Sedan är jag övertygad om att jag kanske påbörjade promenaden för att hämta hem ett Lille Skutt-bandage i mint condition men glömde av det eftersom det ändå var en bit att gå och mycket annat som tog fokus längst vägen. Men lyckan när det väl satt på plats, sommarlovet var räddat!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Åh vad roligt att det finns sådana och dom har jag aldrig hört talas om tidigare! :-D Kramis

2:a kommentar, skriven , av Mirre - Sweetwords:

Bellis ska ha plåster så fort hon slår sig och det gjorde hon idag på skåpsluckan på stitt leksakskök och jag hittade inget först, men tillsist så, så måste komma ihåg och köpa det =D

3:e kommentar, skriven , av Carro:

Så söta! Plåster är det bästa ;) Ja, det är så mysigt och lyxigt att ses på halv 8 hos mig. Riktigt roligt :)

4:e kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★:

Plåstrens magiska krafter alltså :D. Tänk om det var lika enkelt när man slog idag att bara få ett plåster så försvann svedan :D

5:e kommentar, skriven , av madabouttea.se:

Det här var något nytt för mig! En bra ide dock tycker jag :)

Kommentera inlägget här :