Födelsedagskalasen

publicerat i Everyday;
Vi har haft en sån grym dag! Vid två trillade alla gäster in och även om det blev trångt i köket så var det väldigt trevligt och lagom på alla sätt. Det var totalt fyra barn och åtta vuxna och vi åt och åt och drack och åt. Det blev aldrig så att jag tog bra kort på vad vi faktiskt åt så ni får ha lite fantasti. Men, en chessecake som smakade kinderägg, en hemmagjord glass, en glasstårta av GB-'s trepack med minimarshmallows och kolasås på. Utöver det blev det maränger, smågodis och kaffe.
Jag har ju så underbara fina och snälla vänner och alla pratar med alla medan barnen springer omkring till alla möjliga olika och helt plötsligt så hade en hel eftermiddag gått och alla har väl fått i sig en veckas sockerförbrukning. Men roligt hade vi och barnen somnade gott sen. Och jag kan inte låta bli att vara tacksam för fina personer i min närhet. Så tack tack tack!
Efter kalaset städade vi i ordning och konstaterade att vi inte orkade laga mat så vi hämtade pizza, sedan lekte vi lite mer med leksakerna och sedan var det godnatt. Jag gissar på att jag kommer somna lika snabbt som barnen sen.
Och appropå de yngre förmågorna så gjorde platsbristen att vi var tvungna att ha ett barnbord, men det gick hur bra som helst! Varför jag funderade om det verkligen skulle gå vet jag inte. Men de är vana (antar jag) sedan dagis att sitta med människor i samma höjd och äta. De var så himla fina också där de satt och smådiskuterade och åt glass. Sedan ville en att jag skulle torka av händerna och det blev bordet runt. En ville ha mer kolasås och det blev bordet runt, osv. osv.
Jag kom på mig själv idag med att jag vid varje tillställning alltid har en lista på tre saker som jag är skitorolig för sådär att jag går och nojjar ett tag innan, och det är;
1. Kommer alla få plats och framförallt kommer alla tycka att platserna blev ok?
2. Hur smakar kaffet, blir det verkligen bra?
3. Kommer det vi bjuder på att räcka? Och om-ifall-inte, vad är plan B? Ska man ha en plan B?
Det är någon sorts ologisk panik som infinner sig. Men när jag mentalt kan checka av att alla ryms på ett eller annat vis, kaffet verkar ok och att det blir över av fikat eller maten så stressar jag ner. Har ni några kalasnojjor som alltid ligger och gnager i bakhuvudet?

Taggar: barnbord, hemmagjord glass, kalas, tvåårskalas;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mirre - Sweetwords:

Men kära nån vad gott allt låter det ni bjöd på, smakar som kinderägg, mammamia så gott. Samt ha man oroar sig för massor som sedan inte ens ens har varit några problem, oftast blir det ju massor över och platserna faller sig naturligt längst vägen =D

Så perfekt lyckat det verkar ha varit =D, GRATTIS till er båda

Svar: Tusen tack! :D Kram!
Yohanna af Skovde

2:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Så himla söt och vilken mysig kväll ni hade! <3 Kramis

3:e kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★:

Åh så söt och ser roligt ut :D

Kommentera inlägget här :