Renovera ett dockhus

publicerat i DIY, Renovera dockhus;
Det här dockhuset hittade jag på en köp- och säljsida på Facebook för 160 kr. Jag har letat länge efter något liknande och blev så glad då jag hittade det! Min plan är att renovera dockhuset och att det ska vara färdigt när Fiona fyller 3 år. Hon blir 2 år om en månad så jag har en liten stund på mig! Det här dockhuset får en egen kategori i bloggen (renovera dockhus) eftersom det får bli en lång process med många små uppdateringar om hur det går. Hur jag ska göra vet jag inte än, men jag har gett mig fan på att det går - resten löser sig.
En utmaning som är rolig är inte bara att det ska bli fint utan även funka att leka med i ett par år framöver. Jag tänker mig att taket till exempel hade vart fint med något käckt papper som man bara överlappar och lägger likt tegel. Men nästa tanke säger att det nog inte är så hållbart. Så jag får tänka om och tänka rätt innan jag gör något med det.
Möblerna som är i nu är lite för stora och de tänker jag inte göra själva, inte alla i alla fall. Men man kan virka sittpuffar, mattor och sticka plädar som inredning. Sedan så kan man köpa gamla dockhusgrejer och spraymåla dem i roliga färger. Jag kan också måla små tavlor som får hänga i rummen och kanske en kopia på en av de tavlorna vi har hemma?
Men steg ett är att börja med grunden. Väggar, tak och utsidan så att den blir riktigt proper och fin. Jag misstänker att jag kommer att lägga ner många timmar på det men jag kommer vara så sjukt nöjd när det är klart och jag lovar er att visa varje steg på vägen!
Är det någon som har erfarenhet av dockhusrenovering eller vad var det finns roliga detaljer att köpa till så shoot! Och har någon rentav gamla dockhusmöbler som ni vill bli av med så hojta gärna till också. Det är lika bra att jag börjar per omgående för ett år går himla snabbt.