Den roligaste underhållningen

publicerat i happichallange;
Jag lovade er i sann #Happichallange-anda att dela med mig av mina roligaste film-, serie- samt ståuppkomiker-tips. Jag slår ihop allt till ett inlägg och har olika kategorier.
 På tema film ser min topplista ut såhär
Borat är alltid nummer ett för mig där. Jag skrattar lika mycket varje gång och älskar Sacha Baron Cohens prestation i filmen. Jag har dock förstått att Borat är lite av en vattendelare, antingen så gillar man den, eller inte.
 
I Four Lions har vi Riz Ahmed som är en wannabe-terrorist. Det är en svart engelsk komedi om fyra personer som vill vara terrorister men det går inte bra för dem. Jag vill dock poängtera att det roliga i filmen är inte just terroristgrejen, utan hur korkade karaktärerna är i kombination med regi och repliker som gjorde att jag skratta mycket, högt och länge. Det var den film jag sett som överraskade mest och top två på min lista.
 
Why him är den nyaste filmen och med Breaking Bad-pappan Bryan Cranston i huvudrollen och även James Franco. Egentligen så är James Franco lite jobbig i filmen men samtidigt väldigt rolig. Det svåra med komedier är att inte överspela eller överdriva, för mycket. Tänk Mr. Bean. Den här filmen är på rätt sida Mr. Bean-gränsen och jag skrattade så jag fick ont i huvudet - vilket är ett bra betyg!
.
När det gäller stå-upp-komiker så har jag egentligen bara en på listan och det är Louis CK. Robot introducerade mig för honom och det var den första gemensamma grejen vi gjorde, att se honom i Globen i Stockholm. Och det säger väl en del tänker jag, om man som stå-upp-komiker fyller Globen så är det något man gör rätt. Jag har sedan sett många komiker, mest live i New York men även på tv. Det som gör att Louis CK sticker ut är att han passar så bra i sin bittra roll och han är inte så förutsägbar, men väldigt väldigt rolig. Om ni är nyfikna att kika på honom så finns det en del på Netflix!
.
Nu kommer vi in på tv-serierna! Det är många jag gillar men bara en jag skrattar högt till och det är Arrested Development. Man måste se det för att uppskatta det, är nog den bästa beskrivningen. Den handlar om en familj med udda karaktärer, men hur udda karaktärerna faktiskt är och hur roligt det faktiskt blir är svårt att beskriva i ett blogginlägg. Jag önskar att jag inte hade sett serien bara för att ha kvar allt det roliga och kunna se det igen, SÅ bra är den och om det är något av allt i detta inlägg som jag rekommenderar så är det just denna.
 
Last Man on Earth är inte klassiskt rolig, men ändå rolig. Den handlar inte helt otippat om sista mannen på jorden. Den är dock lite för mycket Mr. Bean ibland (om vi nu kan använda det som begrepp) men den är ändå rolig och vi fortsätter att se säsong efter säsong. Det är om inte annat roligt att se en bild av hur det skulle vara på jorden, efter att alla dött, men med en humoristisk vinkel.
Jag vill också ha det sagt att jag förstår att det finns humor som jag gillar som kanske inte är politiskt korrekt. Jag var osäker om jag ens skulle ha Four Lions med på listan eftersom den handlar om människor som vill vara terrorister med tanke på Drottninggatan. Men tittar man på Arrested Development så är heller inte dysfunktionella familjer sunt, och Louis CK är allt annat än snäll mot någon när han drar sina skämt. Jag tror däremot att humor är viktigt och bra, men att man ska komma ihåg att det inte per automatik är rätt bara för att det är roligt. I Last Man on Earth så har alla på jorden dött och det är absolut inte jag promotar (såklart), men situationerna som kan uppstå kring det är ändå roliga. Jag ser humor som en konstform, och speciellt komedifilmer eftersom det enligt mig är svårt att vara extrem men inte för mycket. Jag uppskattar därmed en riktigt rolig film som jag skrattar högt åt mer än ett drama som får mig att gråta eller en skräckfilm som får mig rädd.
Förutom det som finns på min lista är jag övertygad om att det finns massor som jag missat. Så  kommentera gärna om det roligaste ni vet som finns att titta på så jag inte missar några guldkorn.
Detta är en del av #HappiChallange som är en tävling anordnad av blogg.se. Syftet är att sprida glädje och kärlek i tre veckor. Här ser ni resten av mina inlägg.
Save

Taggar: #HappiChallange, Louis CK, arrested development, borat, four lions, happichallange, why him;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Så roligt att se vad du har för slags humor :). Har aldrig sett något av detta tidigare :)

2:a kommentar, skriven , av Mirre - Sweetwords:

Oh vilket härligt inlägg

Kommentera inlägget här :