Årsresumé

publicerat i Listor;

Den här listan hittade jag hos UnderbaraClara och har för avsikt att fortsätta fylla i denna nästa gång det är dags för nyår! Men innan vi kommer till listan - Gott Nytt År på er alla! Hoppas ni får en magisk kväll så ses vi på det nya året!

 

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? Jag lärde mig att sticka! Det är så roligt och ett av mina bättre beslut.

Genomdrev du någon stor förändring? Vi började planera vår mathandling och matlagning, men mer om det längre ner.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, och det finns fler bäbisar som i alla fall blev skapade detta år.

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas? Jag är väldigt dålig på att komma ihåg datum i första hand. Situationer och ungefär när - absolut, men datum? Nä. Men vi kan väl säga så här att jag aldrig kommer glömma natten som OS-invigningen var och jag körde med Fiona 130 mil genom Sverige.

Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov!

Vilka länder besökte du? Vi var i Grekland i våras på semester och i Finland i några timmar med en Finlandsfärja. Sedan en sväng i Danmark i somars. Men utöver det så höll vi oss inom gränserna.

Bästa köpet? Vår nya soffa! Den har inte ens kommit men är ändå en av de större grejerna 2016. Gissa hur less jag är på vår nuvarande soffa?

Gjorde någonting dig riktigt glad? De gånger Elliot och Fiona leker tillsammans och trots en åldersskillnad på 6 år kommer riktigt bra överens är svåra att toppa.

Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017? Jag har en hel radda med saker som står på min to-do-list inför 2017! Bland annat att klippa håret regelbundet och kanske åka iväg en sväng. Men jag återkommer med just 2017 i ett annat inläg.

Vad önskar du att du gjort mer?  Vara ute och påta i vår trädgård.

Vad önskar du att du gjort mindre? Nojjat för att jag inte klarar av saker jag aldrig gjort förr. Jag är expert på att inte göra saker som inte känns bekväma och det är en av mina minst bra egenskaper.

Favoritprogram på TV? West World och Game of Thrones

Bästa boken du läste i år? Jag har börjat läsa en bok i år, en självbiografi om Buddha. Räknas det?

Största musikaliska upptäckten? Att aldrig lyssnar på musik själv. Eller i alla fall väldigt sällan, men det borde jag göra mer av.

Vad var din största framgång för bloggen 2016? Att den har överlevt under tiden då jag började jobba igen! Sedan har blogg.se vart en grymt stöttande portal och highlightat viktiga inlägg så att jag når ut till fler. Tycker att bloggandet är svinkul och det är roligt att jag själv märker att det går framåt och uppåt.

Största framgång på det privata planet? Att jag bryr mig mindre och mindre och oväsentliga saker. Känner mig lite tuffare nu än vad jag var förra året.

Största misstaget? Att vi inte började med hemstäd tidigare. Det är så fruktansvärt bra och värt.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare!

Vad spenderade du mest pengar på? Jag vill säga sparande men det blir nog shopping som är rätt svar. Har däremot inte köpt mer saker men dyrare (sånt jag faktiskt vill ha) och är jättenöjd med det upplägget.

Något du önskade dig och fick? Friska barn och en frisk familj är stående önskan. Vinterkräksjukan var det värsta men jag är ändå tacksam att vi alla mår bra.

Något du önskade dig och inte fick? Långt hår! Gick till en frisör sist för att bleka det så de skulle kunna säga nej om mitt hår inte pallade det. De sa ja men de gick ändå av. Nästa år jag har kommit överens med min standardfrisör att inte bleka något mer, den dealen ska jag hålla och se om 2017 är det året jag kommer närmare mitt livslånga mål - hår som går nedanför axlarna!

Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Jag firade med min familj och Fiona som åt sin kroppsvikt i grädde. Hehe. Men jag blev 28 så det är inte så mycket att fira. Sedan fyller Fiona år knappt två veckor innan mig så la mer krut på hennes kalas än mitt eget, mycket roligare! Det blir förmodligen så i år också.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag hade tränat min nacke, mina axlar och min rygg! Har inte tränat på ett halvår och har problem med migrän till och från på grund av nacken och att ta sig tid ett par kvällar i veckan är ju ingen kärnfysik. Så det måste jag bli bättre på, att ha ont är så fruktansvärt tråkigt och onödigt.

Vad fick dig att må bra? Alla fina personer i min närhet, vänner och familj!

Vem saknade du? Det är som vanligt den familjen som bor i andra ändan av landet som jag träffat alldeles för sällan. 

De bästa nya människorna du träffade? Får man räkna med bloggare och bloggläsare som man aldrig träffat? I så fall dem!

Mest stolt över? Att jag har med mig matlåda varje dag på jobbet numera och att vi har matlistor och storhandlar. Jag gillar inte att laga mat, planerade dåligt och åt kvarg på jobbet (enkelt att ta med) men där har både jag och Robot vart riktigt grymma. Har sänkt matkostnaderna en tusenlapp per månad som bieffekt av att vi planerar maten.

Högsta önskan just nu? Att vi ska få tid och ork till den där badrumsrenoveringen som bara rann ut i sanden så det blir av. Vi var skittaggade men så slutade hantverkaren höra av sig så vi ska samla lite energi och prata med någon annan.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag tänker vara ute mer! Dels fixa i trädgården men även i skogen med barnen och åka och fiska hela familjen. Jag hade också för avsikt att vara med och jaga hemma i norr nästa år.