Hemma igen

publicerat i Everyday;
New York var amazing! Vi bodde mitt på Manhattan på Seton Hotel. Det var inga bedbugs, AC och tv så det funkade mycket bra.
 
Det vi kommer sakna mest är Five Guys. Det är en hamburgerkedja. Skillnaden mot McDonalds? Det här smakar som att du hittat 500 kr i en jacka som du inte visste att du hade där. Och på samma dag så har du fått något roligt på posten. Allt annat smakar som en sån dag du typ vaknar så är det måndag.
 
Här är jag och min hane på top of the rock. Det är ett alternativ till Empire State Building. Det var mäktigt att se hela Manhattan, Central Park tillsammans med 200 andra turister. Det var solnedgång med, den var magisk!
 
Central Park innehöll träd, gräs, hundar, fontäner folk och världens godaste sak. Cheese-pretzels. De i Amerika stoppar alltså ost i allt och går det inte att stoppa det i så lägger de det på istället. Smakade som en fin löning en solig dag just när semestern börjat.
 
En typisk vy någonstans på Fifth avenue. Massa folk, ljud och taxibilar överallt. Här i Skövde nu känns det tomt och som att alla som kör taxi strejkar. Sjukt smidigt förresten, håll ut handen i max 30 sekunder så stannar det en taxi framför dig och du kan åka var du vill.
 
Min hane igen men på Coney Island. Det nöjesfältet längst ner i Brooklyn som ofta är med i filmer. Här åkte vi karusell (se bild nedan) som är lika gammal som min mormor. Åt frittar och tittade på en riktig freak show. En kille borrade sig i näsan och en dam svalde svärd. Mäktigt.
 
Här har vi den, Cyclone. Den togs i bruk i augusti (tror jag det var) 1927 och knakade läskigt mycket i svängarna. Trots dödsångest så överlevde vi. Är speciellt stolt över nyss nämnda hane som inte är en karusellkille om man uttrycker det så.
 
Kring hela Rockafellar Center (stavning? Eller förresten, stavning? på alla jag skrivit på engelska) stod det påskägg. Det var en påskgrej och tidigare hade alla ägg vart utplacerade på stan. En del var riktigt snygga. Vi åkte dock inte skridskor där nere även om det trots värmen var skridskosäsong.
 
Jag träffade Optimus Prime. Som var stel och mer en större leksak. Men i alla fall. Och appropå större. Allt var stort här. Vi beställde tapas (smårätter) och jag tog två stycken. "Are you sure?" sa hon som serverade oss. "Yes" sa jag försvenskat och tänkte att tapas är ju visst när man beställer flera smårätter. Och visst var det smårätter, i largeformat. Det hade räckt med en (men det var gott).
 
Det är smarta människor. På Smorgasboard i Brooklyn (efter att vi gått över bron) så hittade vi en glassmacka. Glass och kaka i en fin symbios. I bakgrunden ser vi skylinen från Brooklyn och det var riktigt häftigt. Solen sken förresten alla dagar utom en-två. Det resulterade i några snygga bonnabrännor som jag tolkar som tydliga vårtecken.
 
Vi köpte grejer så klart. Jag köpte 3 par skor (tillsammans blev det 9 par), 4-5 klänningar, 3-4 par leggings, 3-4 halsband, många linnen/tröjor/skjortor/blusar, underkläder, saker till Elliot osv. osv. 37 kg hade vi med oss hem i våra stora väskor (plus handbagage).
 
 Tillslut skulle vi åka hem. Det har som sagt vart helt amazing att se hela staden. Och Queens, Brooklyn, New Jersey som vi också var i/på/vid. Vi har ätit mycket och gott, tittat på stand up, gått och gått och gått och gått. Bland många saker. Och jo, vi vill åka tillbaka. Rekommenderar alla att prova cheese-pretzels i Central Park.