Use and re-use

publicerat i Tips;
Jag gillar saker som man kan använda och sedan använda igen. Speciellt fina saker, typ doftljus. Jag sparar alltid burkarna och ha sminkpenslar i dem (oslagbart med ett tungt kärl som inte tippar. Ni som vet ni vet), pennor och som i det här fallet blommor. Ifall jag är osäker om jag klarar av att få en sorts blomma att överleva så brukar jag köpa en liten variant (inte lika dyrt om de dör) och då passar doftljusburkar jättebra tills dess att den eventuellt växer på sig. Eller dör. Men förhoppningsvis så ska den här växa till sig och svämma över i krukan!
När det blir vår såhär, även om det inte är på vår på riktigt, så får jag sån grym lust att plantera om grejer. Hade barnen vart ett alternativt att ömt lägga ner i ny jord med fötterna först så hade jag gjort det. Men jag ska vänta ett par veckor i alla fall innan jag byter jord på de alternativ som finns (dvs. växter), sedan ska jag njuta av att se hur alla plantor med ny energi i kombination med vår, ljus och värme växer som om det inte fanns någon morgondag.

Loddo - Februariboxen

publicerat i Samarbeten;
I samarbete med Loddo.se
Det är februari och snudd på vår här i Skaraborg och lagom till det så kom februari månads Loddobox till mitt närmaste postombud. Och jag tycker mer och mer att Loddoboxen håller en jämn och bra nivå! Robert la beslag på Gainomax-baren per omgående. Hann knappt öppna lådan. Och jag blev så glad över limmet (det med röd kant, LOCTITE) så barnen sprang in i köket och frågade vad som hade hänt.
Detta lim ska tydligen vara silvertejpens mästare och hålla för allt. Så upp till bevis! Ska testa den i dagarna och recensera så rättvist jag bara kan. I övrigt så var det nyheter i hela boxen och den kändes både bra och lagom.
Loddo är en prenumerationslåda som kommer varannan månad och kostar 99 kr per box. Om ni använder koden "yb16" får ni 10% rabatt på första lådan. Läs mer och beställ på Loddos hemsida!