Nu räknar vi ner

publicerat i Gravid igen;
Som bilden antyder så är det väl egentligen ingenting att vänta på längre, förutom att bebisen faktiskt ska komma också. Den är färdigväxt och färdigallt så när den är redo så är vi redo. Tanken är nu att jag ska en sista vecka om ingenting händer innan dess och sedan stämplar jag ut för en lång period. Dock så är det två veckor till bf precis idag så det kan lika gärna hända något tidigare, men det går vi se.
Jag minns att jag var trött i första trimestern, somnade lite här och där hemma på kvällarna och var seg. Men nu alltså, jisses, jag var pigg då i jämförelse. Så fort klockan närmaste sig nio så går det inte att hålla ögonen öppna! Det är väl däremot inte superskumt men det ska bli så skönt när jag är pigg igen och orkar se tionyheterna (nej jag kollar aldrig nyheter på tv men nu hade jag inte kunnat ens om jag velat) eller kanske en film till och med.
Nu är klockan snart 20:20 och det är alltså min que så jag hinner med ett avsnitt av något i soffan.

Aurorasamtal

publicerat i Everyday;
Som jag skrev sist så hade vi tid för att prata med en aurorabarnmorska i veckan. Det är det bästa som har hänt den här graviditeten! Vi vände ut och in på förlossningen och hur vi upplevde den och hon kommenterade även vid de tillfällen då de kunde ha gjort ett bättre jobb. T ex att inte sy utan smärtlindring som funkar (vilket hon lovade inte kommer hända igen om det behöver sys). Efter det gjorde vi en plan för olika scenarion och till sist hade vi en plan som för mig innebär mer kontroll på de saker som vi inte hade kontroll på sist. Sedan kan det hända hur mycket som helst under förlossningen och det får vi vara beredda på, men jag känner mig betydligt mer lugn nu.
Kvällen har jag ägnat åt att packa BB-väskan. Eftersom jag har GBS så får vi ligga inne på BB i 24 timmar tror jag det är efter förlossningen, så jag vet redan nu att ett par ombyten behövs. Men annars har jag packat lätt, tror jag. Det märker vi sen hur mycket som vi inte ens packade upp. Filten som ni ser till vänster kommer från Elodie Details och den fick jag av mina underbara kollegor som drog ihop en babyshower på jobbet i veckan (!!).
Men detta innebär nu alltså att jag är redo. Eller så redo jag kan bli. Vi har en plan och vi har packat. Jag har fortfarande svårt att ens greppa att vi ska bli föräldrar igen och det inom typ en månads tid. Och att det ligger en människa i magen?! Så jag kanske inte är sådär superduperredo och föreställer mig hur livet kommer att bli med tre barn och har ett namn på barnet och har börjat ansöka om förskoleplats. Men det praktiska är på plats och det känns skönt.

Vecka 37

publicerat i Gravid igen;
Här har ni alltså mig och magen och precis just nu är vi i vecka 37. Det är enligt appen 27 dagar kvar och vi har ca 10% kvar av graviditeten. Skrutten bökar och fixerar sig och lägger sig till rätt. Jag konstaterade för Robert att det är märkligt hur jag inte kunde känna något av det med Fiona, men nu känns det som att en mindre personbil försöker fickparkera i min punani och stundtals som att bebisen bara ska trilla ut. Men nu är det inte länge kvar oavsett!
Det allra mesta är klart förutom att vi inte har sängen på plats här hos oss men den är inte långt bort (utlånad till min syster) och förutom det så kan bebisen egentligen komma när den vill. Till och mitt järnvärde ligger på ett ok värde för att genomgå en förlossning  och även om det är ett udda utlåtande så låter det bra.
Med tanke på hur förlossningen gick med Fiona (läs mer här) så har vi fått tid hos en aurorabarnmorska i veckan. Som jag förstod det ska vi lägga upp en plan och prata igenom den förra förlossningen. Tanken är alltså inte att fråga om varken snitt eller igångsättning då jag inte vill ha något av det. Men att i alla fall ha ett mål för vad som ska hända denna gång med bedövning osv. känns väldigt bra. Ett av mina krav ska vara att jag vägrar bli opererad på förlossningen utan bedövning förutom någon skitpray i 1,5 - 2 timmar medan någon barnmorska verkar tro att jag är dum som ska tro på att "det är bara lite kvar".
Men - mer om förlossningar, planer och barnmorskor med olika rang senare i veckan när vi faktiskt träffat aurorabarnmorskan.