Aurorasamtal

publicerat i Everyday;
Som jag skrev sist så hade vi tid för att prata med en aurorabarnmorska i veckan. Det är det bästa som har hänt den här graviditeten! Vi vände ut och in på förlossningen och hur vi upplevde den och hon kommenterade även vid de tillfällen då de kunde ha gjort ett bättre jobb. T ex att inte sy utan smärtlindring som funkar (vilket hon lovade inte kommer hända igen om det behöver sys). Efter det gjorde vi en plan för olika scenarion och till sist hade vi en plan som för mig innebär mer kontroll på de saker som vi inte hade kontroll på sist. Sedan kan det hända hur mycket som helst under förlossningen och det får vi vara beredda på, men jag känner mig betydligt mer lugn nu.
Kvällen har jag ägnat åt att packa BB-väskan. Eftersom jag har GBS så får vi ligga inne på BB i 24 timmar tror jag det är efter förlossningen, så jag vet redan nu att ett par ombyten behövs. Men annars har jag packat lätt, tror jag. Det märker vi sen hur mycket som vi inte ens packade upp. Filten som ni ser till vänster kommer från Elodie Details och den fick jag av mina underbara kollegor som drog ihop en babyshower på jobbet i veckan (!!).
Men detta innebär nu alltså att jag är redo. Eller så redo jag kan bli. Vi har en plan och vi har packat. Jag har fortfarande svårt att ens greppa att vi ska bli föräldrar igen och det inom typ en månads tid. Och att det ligger en människa i magen?! Så jag kanske inte är sådär superduperredo och föreställer mig hur livet kommer att bli med tre barn och har ett namn på barnet och har börjat ansöka om förskoleplats. Men det praktiska är på plats och det känns skönt.

Vecka 37

publicerat i Gravid igen;
Här har ni alltså mig och magen och precis just nu är vi i vecka 37. Det är enligt appen 27 dagar kvar och vi har ca 10% kvar av graviditeten. Skrutten bökar och fixerar sig och lägger sig till rätt. Jag konstaterade för Robert att det är märkligt hur jag inte kunde känna något av det med Fiona, men nu känns det som att en mindre personbil försöker fickparkera i min punani och stundtals som att bebisen bara ska trilla ut. Men nu är det inte länge kvar oavsett!
Det allra mesta är klart förutom att vi inte har sängen på plats här hos oss men den är inte långt bort (utlånad till min syster) och förutom det så kan bebisen egentligen komma när den vill. Till och mitt järnvärde ligger på ett ok värde för att genomgå en förlossning  och även om det är ett udda utlåtande så låter det bra.
Med tanke på hur förlossningen gick med Fiona (läs mer här) så har vi fått tid hos en aurorabarnmorska i veckan. Som jag förstod det ska vi lägga upp en plan och prata igenom den förra förlossningen. Tanken är alltså inte att fråga om varken snitt eller igångsättning då jag inte vill ha något av det. Men att i alla fall ha ett mål för vad som ska hända denna gång med bedövning osv. känns väldigt bra. Ett av mina krav ska vara att jag vägrar bli opererad på förlossningen utan bedövning förutom någon skitpray i 1,5 - 2 timmar medan någon barnmorska verkar tro att jag är dum som ska tro på att "det är bara lite kvar".
Men - mer om förlossningar, planer och barnmorskor med olika rang senare i veckan när vi faktiskt träffat aurorabarnmorskan.

Loddo - Septemberboxen

publicerat i Samarbeten;
Jag är lite kluven till september månads upplaga av Loddos överraskningsbox. Jag blev glad för varenda liten grej för det är sånt jag vet att vi använder, men det innebär ju också att det inte var några nyheter? Och nej, det enda som vi inte har haft i vårt hem innan är den nya smaken med chiafrön och havssalt på Friggs Majskakor. Så innehållsmässigt var det en jättebra box men överraskningsmomement var mediokert. Vi ska dock ändå titta närmare på innehåller;
Grumme golvvåtmoppar. Engångsdukar som man fäter på Grummes flatmopp.
Color Catcher från Dylon. Dessa måste jag dock tipsa om och rekommendera. En sån duk i vilken tvätt som helst för att man kan blanda färger som man vill. Vi slipper alltså sortera en hel del tvätt och har alltid såna här hemma.
Friggs riskakor, chiafrön och havssalt samt dito i en portionsförpackning som inte är ekologiska. Detta är hands down mina favorit-majs-kakor så jag är glad och tacksam.
Nocco Caribbean, lanserades sommaren 2017 så en gammal klassiker som smakar som Karibien.
Nije Propud med smak av chokladboll. Smakar mest kokos men är väldigt god ändå.
Smakis med 30% mindre socker. Fiona recenserar genom att dricka upp allt, alltså var den god.
Prov på schampo och balsom från John Freida. Tips att ta med sig liknande förpackningar på en weekend så slipper man bära med sig massor.
Compeed skavsårsplåster. Som sagt - inga nyheter, men typ ett måste att ha hemma.
GUM Soft-picks, tandpetare.
Har ni Loddo? Vad tyckte ni om månadens box?
Loddo är en prenumerationslåda som kommer varannan månad och kostar 99 kr per box. Om ni använder koden "yb16" får ni 10% rabatt på första lådan. Läs mer och beställ på Loddos hemsida!