Drömlamporna

publicerat i Everyday;
Inlägget är ett samarbete med lamp24.se
Är det något i vårt hem som är kraftigt eftersatt inredningsmässigt så är det lampor. Varken jag eller Robert har haft annat intresse än att det ska vara ljust på något sätt hemma men hur det egentligen ser ut har inte spelat någon roll. Jag kan däremot ändå faktiskt känna nu att jag skulle vilja ändra på det lite. Jag menar en rislampa från IKEA i sovrummet kanske inte är det mysigaste? Den ovan skulle, tror jag, bidra mer till sovrumsfeelingen.
När man kommer till vardagsrummet så vet jag redan att vi egentligen har en för liten lampa där. Eller vet och vet, det känns så. Jag vill ha en lampa som passar in i helheten med soffa och soffbord. Den ovanför är helt klart en kanditat, jag gillar att den är lite udda och sticker ut.
Sedan har vi den lampa som kanske skulle vara mer klassisk i ett vardagsrum och den är ju himla fin. Jag har läst någonstans att man ska ha ett par ljuskällor i varje rum och jag anser att vi har lyckats bra om vi har en ljuskälla i ett rum. Så som ni kanske förstår finns det en del att jobba på när det kommer till tänket kring belysningen hemma.
En annan sorts lampa som jag desperat behöver så fort det blir höst är en som funkar med att sticka. Ibland sitter jag i princip i mörkret och det blir inte så bra. Den här blåa ovan tyckte jag var riktigt snygg och hade gärna fått flytta in i mitt stickhörn.
Och när vi ändå är inne på vardagsrum så skulle jag medan jag byter ut belysningen vilja passa på att köpa den här mattan från Åhléns. Vansinnigt dyr, men vansinnigt snygg. I det här läget börjag min hjärna som ni kanske märker att spåra ut. En ny tv-bänk vore ju inte fel samtidigt som en bokhylla vore najs. Och varför inte byta ut huset? Ja, ni hör. Drömma kan man :)
Lamporna är från lamp24 och mattan från Åhléns.

Förskolans dag

publicerat i Everyday;
Idag var dagen som Fiona har väntat på länge, förskolans dag! Hela veckan i Grekland taggade hon mer för den här dagen än att bada. Så i morse frågade hon oss är det förskolan dag idag? Ja svarade vi och vi fick ett glädjetjut tillbaka.
Rent konkret så innebär det här förutom firande på dagen att en hel armé av förskolebarn någongång vid 18-tiden marscherar in på en scen utomhus där de sedan river av hit efter hit. Vi pratar shufflinf, Bamse, huvud, axlar, knä och tå samt en hel del andra nya och gamla klassiker.
Det här är SÅ JÄKLA FINT. Jag kan knappt hålla tillbaka tårarna och varenda liten människa som gör sitt livs show ser så himla stolta och glada ut. Och efter det här med tårar handrörelser så är det fika på gräsmattan och sedan lek med alla barnen och deras syskon.
Har ni firat förskolans dag? Hur firar ni?

Grekland tur och retur

publicerat i Resor;
Nu har vi landat, är hemma och har hunnit packa upp. Vi åkte supertidigt förra söndagen och kom en rimligare tid igår och det var runt fyra-fem på eftermiddagen.
Hotellet hette Esperides Family Resort, ligger på Rhodos och ingår en klan av hotell som tillhör Esperes Group. Vi var helt klart på det mest barnvänliga hotellet där det fanns två barnpooler, två lekplatser, sockarvadd, popcorn, slushi, en karusell (!), ett spelrum inomhus, pingisbord, fyra olikavatten rutschkanor, ett lekrum inomhus och om man har så små barn - puréer till middagen. Så fort vi kom ville både barnen bada per omgående och den viljan hade de kvar under hela tiden.
Vädret under tiden var antingen grymt eller så var det fullskalig tropisk storm. Det gjorde dock ingenting för det blev aldrig kallt och efter ett hällregn torkade allt snabbt upp. Vi fick också se helt magiska åskoväder medan vi åt middag en kväll!
 
Vi spenderade mesta tiden på hotellområdet men en dag tog jag och Robert en tur in till Rhodos stad. Lokalbussarna som går visste jag sedan tidigare är hur fulla som helst på människor. Men vi hade tur och fick med oss ett annat turistpar då en taxi erbjöd enkel resa till Rhodos för 20 Euro, vilket då blir drygt 50 kr per person. Det är helt klart värt det lilla extra det kostar än att knappt få plats på bussen. Efter en hel dag där tog vi den röda båten hem som har slutdestination Faliraki (närmaste ort från hotellet) och det tog ungefär en halvtimma.
Vi har badat bådei havet och i pooler. Det är den bästa temperatur jag vart med på både i pool och hav så man kunde absolut bada en längre stund utan att frysa och det var grymt att bada i havet! Barnen badade dock ändå så de blev blå om läpparna men då pratar vi timmar upp och ner från rutschkanorna. Båda två hade så roligt och medan Elliot tränade på att simma utan puffar simmade Fiona omkring med hennes skruttenringar och hoppade från kanten.
Rummen var ok. Men det finns utrymme för förbättringar. Det hade vart guld att kunna låsa både ytterdörr och balkongdörr så inte små familjemedlemmar tar sig friheter. AC:n är inte påslagen förrän i juni (vilket hade behövts!! och då hade vi balkongdörren öppen på natten. Men, barnen ligger närmast den öppningen och vi ville inte att någon skulle traska ut på natten. Extra minus är också att en öppen dörr betydde myggor nattetid. Så hotellt hade tjänat på att faktiskt ha på AC:n för att slippa myggätna besökare. Storleksmässigt var ett familjerum mer än okej så där trivdes vi bra. Robert tyckte dock att sängen var för hård och jag gillar hårda sängar så vad man tycker om det beror på tycke och smak antar jag.
 
Maten är alltid en sån där spännande grej på all inclusive. För det mesta tycker jag att allt smakar samma sak men detta var över förväntan. Det var variation på både smaker och innehåll på menyn även om det också hade kunnat bli bättre. Så jag ger lunch- och middagsbuffén 6 av 10 och det är bra för de flesta får annars 3 av 10 av mig.
I övrigt så är vi nöjda med resan och roligaste hade nog ändå barnen som åt sin kroppsvikt i socker och badade bort dubbelt så mycket. Ingen av dem ville åka hem och jag tycker ändå att Esperides har lyckats få ihop ett bra hotell för barn, det finns ingen chans att man har tråkigt på en vecka med allt som finns att göra, oavsett vilket väder det är.
 
Har någon bott på Esperides? Vad tycker ni?