Biohelg

publicerat i Everyday;
Idag var hela familjen på bio, även om bara två av oss syns. Jag och Fionan gick och såg Alfons med betoning på äta popcorn medan herrarna såg Coco. Jag kommer så mycket ihåg de gångerna jag var liten och gjorde något. Bio dröjde några år till vad jag minns men jag antar att man kan vara lika taggad om man är tre år som när man är sex år. En halvtimma innan vi skulle åka började Fiona klä på sig och hon stod färdig och redo i hallen och ropade på alla andra.
Sedan blev det som jag tycker att det har en tendens attt kunna bli. Efter allt det roliga så är alla trötta och vi vuxna förstår hur vi ska hantera det men barnen i bilen på vägen hem. De kan verkligen inte någonsin låta varandra vara! Det minns jag iofs också när jag var liten. Man vet precis vad som provocerar och så testar man och ser hur långt man kan dra det (jag är lillasyster). Och att bara vara tysta eller att vara själv är ju tråkigt, hehe. Så ja, det är väl inte så konstigt att de uppfinner nya skällsord bara för att se vad som funkar.
Resten av kvällen ska jag förmodligen ägna åt Netflix och sedan sova tidigt. Jag har utbildning imorgon på jobbet och det är superkul men där har jag också lärt mig vikten av att inte somna närmare midnatt.

Har du skrivit A får du skriva B

publicerat i Everyday, Fiona;
Fiona har på senare tiden helst av allt velat skriva när hon ska rita. Alltså dra en linje lite upp och lite ner så det ser ut som en väldigt slarvig autograf eller en mask som sprattlar. Hon har också en mugg med hennes bokstav (F) så den har hon haft koll på. Sedan har hon själv börjat göra ett F på kylskåpet av magneter och bygga bokstaven F på förskolan innan vi åker hem så hon har helt klart vart taggad på det.
Vi har övat lite och pratat om bokstäverna. Vems som har vilket bokstav och jag har visat hur alla hennes bokstäver ser ut. Och så gör hon såhär! Visste skulle hon kunna jobba på att ha allt på samma linje men visst ser man att det står Fiona.
Hon ville också prova att skriva Elliots namn och det gick ju det med! Numera så vill hon göra läxan på kvällarna och det innebär egentligen att hon får färgpennor och papper och sedan skriver hon eller småritar. Ibland frågor hon hur folk bokstäver ser ut. Jag uppmuntrar henne till 110% eftersom hon själv tycker att det är roligt. Som jag förstår det så jobbar de inget med bokstäverna på förskolan och man får smida medan järnet är varmt tänker jag så så länge hon visar intresse så kommer vi nöta bokstäver. Och med det tankesättet från min sida hoppas jag att hon visar intresse för sånt jag faktiskt kan något om. Om hon kommer hem och vill lära sig mandarin så har vi en större utmaning.
Om någon sitter på något superbra lära-barn-att-skriva-tips så hojta gärna till!

Go shorty, it's your birthday..

publicerat i Växter;
.. eller okej, det var my birthday. Nu har lugnet lagt sig och det är skönt. Men jag måste få visa lite mer fina saker som jag fick! Till vänster i bild ser ni en stor (enorm!) fiolfikus och den fick jag av ett par kompisar. Jag har tänkt att köpa en ett tag men givetvis en mindre modell som tar år på sig att bli såhär stor. Jag blev enormt glad och tacksam och ska vårda den ömt! Hurra!
Det andra jag tänkte visa är den här fina, gula och underbara vattensprutan. Den är till blommorna men så fin att den faktiskt får stå framme. Jag tror att denna var från Blomsterlandet om ni är sugna på en egen.
Appropå blommor så är det dags nu vilken helg som helst att plantera om alla blommor. Eller de som kräver omplantering i alla fall. Våren måste vara min favoritårstid när det kommer till alla växter som vi har hemma. Man kan nästan se hur det spritter och växer och klänger. Underbart!