Vecka 25

publicerat i Everyday;
Vi är inne i vecka 25 och hela jag börjar få formen av en boll. Så känns det i alla fall. Det är lite lustigt hur det känns att vara gravid och hur det syns. Jag tycker att gravidmagar är jättefint och mysigt osv. osv. Men att ha en gravidmage själv är motsatsen. Det hänger nog mest på att jag inte riktigt förstår att jag är gravid (?) så jag går mest omkring och är otymplig utan anledning och konstant antingen hungrig eller kissnödig. Men jag vet att jag inte ser ut som jag känner mig (tänk Jabba the Hut).
I alla fall, om man saxar från 1177.se och vecka 25 säger de följande;
Fostret är ungefär 33 centimeter och väger runt 700 gram. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig.

Fostrets känsel utvecklas och det reagerar på beröring, till exempel från en tvilling. Det har en egen rytm i magen när det sover eller är vaket och liknar alltmer ett nyfött barn i kroppens proportioner.

Fostret kan känna igen röster och ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Många foster rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

I min mage så är det rätt lugnt på dagarna men mer liv på kvällarna och inget, vad jag vet, på natten. Inget som stör i alla fall. Det är likt hur det var med Fiona så än så länge känner jag igen mig. Klänningen kommer förresten från H&M och på hemsidan var den slut i min storlek men jag hittade den sista i rätt size på H&M här i Skövde. Lätt den finaste gravidklänningen jag har!

Loddo - Juniboxen

publicerat i Samarbeten;
Inlägget är ett samarbete med Loddo.se
Den här gul-gröna månadsboxen från Loddo.se är en av de roligare om du frågar mig. Jag tror att det beror på att det var mer godis i än vad det brukar vara, så där är jag lättköpt. Det följde med fyra drycker och det är lite tjatigt att det är något nytt i drickväg varje gång. Hade ingen aning om att det lanseras så mycket nya drycker men vår kylskåp blir överbelamrad. Annars så var easycover en skitbra grej, plasthättor som man trär över det man vill spara i kylskåpet så slipper man evighetstrasslet med gladpack. Mer om innehåller i lådan nedan;
  • Sockerfri fruktdryck från Nije med vitaminer i. Den här var inte alls god och smakar alldeles för starkt saft, på ett dåligt sätt.
  • Nutrilett Blueberry shake. Jag kommer aldrig dricka nutrilett för sitt syfte och de brukar också följa med en bantningsgrej i varje låda. Ge mig hellre godis än en uppmuntran att prova banta varannan månad.
  • Trocadero Zero - som ett troget fan av Trocadero hade jag redan testat denna. Men jag är mycket tacksam för den ändå!
  • Easy Cover är som jag beskrev ovan en överdragshätta och den kan användas i både mikro och ugn, najs!
  • Prover på schampo och balsam från John Frieda
  • Mentos Sour Fruits är precis som det låter mentos som smakar sura frukter. Två tummar upp!
  • Nesquick mellanmålsbar som jag istället kallar för godis. Men den var helt okej i smaken, jag är dock tveksam om jag skulle välja det som ett mellanmål till mig eller barnen.
  • En serummask från MASQ+ som man ska ha efter en dag i solen. Jag är inte den som bränner mig i ansiktet (noga med SPF) men min sambo kommer bli glad den dagen han kom på att han glömde det.
  • Gainomax BCAA Vitamindrink. Kul nyhet trots att det är en dryck, så länge den smakar bra.
 
Detta är en prenumerationsbox som kommer en gång varannan månad och kostar 99 kr styck. Genom att ange koden "yb16" får ni 10% på er första box. Gå in på Loddo.se för att läsa mer!
 

Den här veckan..

publicerat i Everyday;
.. Kom min fina fina väska som jag haft i tankarna ett år. Den var nedsatt på Zalando med 40% (dock inte just nu) så jag tog mina födelsedagspengar och högg den direkt! Den är perfekta mellanstorleken, inte för liten men inte för stor och därmed tung.
.. Har hemstädet vart hos oss. Det är lika grymt varje gång att komma hem. Jag har också konstaterat att jag vill ha en ny matta i vardagsrummet. Den här blå funkar liksom inte mot de färger jag vill ha/tycker är fina. Så sommarrean på mattor ligger farligt till!
.. firade vi nationaldagen i Hjo med picknick, minigolf, ponnyridning..
.. och glasskalas hos Moster Elsa (ett glasställe som heter så).
Idag ska E på fotbollscup med Robert medan jag och Fiona ska hälsa på min kompis som brytit foten och second hand. Mest för att lämna in, men lite för att kolla också. Man vet ju aldrig vad man hittar!