Den magiska tejpen

publicerat i Gravid igen;
Lindra foglossningsmärtaSom jag skrev om i mitt förra inlägg gällande status på gravididteten så har jag börjat få foglossningssmärtor. Det här har vart värst när jag suttit ner en stund och ska kliva upp och det har också gjort ont att ens sitta ner. Väldigt märklig smärta och den kom ganska fort och jag var inte alls beredd på det. I min kroppsliga dekadens bokade jag tid på hos Emelie på Skatan & Svalan som är den bästa massören i hela Skaraborg! Var där innan och efter Fiona föddes också och hon vet verkligen vad hon gör!
I alla fall, hon knådade och avslutade sedan behandlingen med att sätta tejp på min mage. Det är två tejpbitar uppåt på varsin sida naveln och en tejp som går runt hela magen. Jag var skeptisk först efter man inte drar åt tejpen utan den sätts bara där och hur i hela kan det ens hjälpa tänkte jag. Men det var i alla fall värt av testa. Döm av min förvåning sen när jag ganska fort märker hur mycket bättre det blir!
Igår och i förrgår gick jag med Fiona till förskolan på morgonen och det hade annars vart kvitto för disaster att så tidigt på morgonen använda dagens kvot för motion. Men nu kan jag både sitta, stå, gå och inte alls ha lika ont. Så om du har foglossning och har ont av det så kan jag varmt rekommendera att testa tejpandet. Det ska fylla samma funktion som ett foglossningsbälte men vara betydligt smidigare, och det är det ju! Tejpen sitter i 5-7 dagar och sedan kan man tejpa om. Jag kommer garanterat och definitivt vara tejpad resten av graviditeten och det jag får i utbyte är ett mer normalt sätt att röra mig på, och inte alls lika ont.
#tacksam

Vecka 29

publicerat i Everyday;
Vi har gått in i tredje trimestern, den 29:e veckan och någon sorts slutfas på graviditeten. Det är 81 dagar kvar till BF och 71,1% är avklarad. Numera är jag mest trött och har ont och Titanic är mitt nya spirit animal. Sedan är det klart att värmen påverkar, antar jag, men det är ändå inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Jag sover dock gott förutom när det är för varmt men då hade jag inte sovit bra även om jag inte vart gravid.
Något jag har känt på denna graviditet som jag inte alls hade sist är foglossning, eller i vart fall smärtan från den. Det gör inte ont hela tiden och det är mest när jag har suttit ner en längre stund. Jag förstår dock att skridskor, terränglöpning och parkour är helt uteslutet för min del och promenader är väl mest lämpligt. Förra veckan gick jag ändå 10 000 steg en dag utan att få foglossningssmärtor så det är verkligen beroende på dag om jag har ont eller inte. 
En annan grej som är extremt påtaglig för min del just nu är behovet av att boa. Fixa grejer, städa i ordning, tvätta kläder, montera barnvagn osv osv. Det är rätt skönt för det mesta är redan ordnat. Men det är ändå lite märkligt att jag på en hormonell nivå har ett starkt driv av att städa. Speciellt när orken å andra sidan är lika med noll och jag hellre skulle vilja hänga i soffan. Men tillfredsställelsen av att checka av punkt efter punkt i checklistan i Preglife-appen är för stor för att låta bli. 
Igår tyckte Fiona att bebisen skulle komma ut NU för att den har vart där inne länge, länge, länge, länge, länge, länge, länge, länge, länge, länge... Men jag sa att den skulle växa på sig mer. Just nu är den blott 35 cm lång och väger 1,26 kg. Så lite större får hen bli. Och förutom allt det så är det helt sjukt att jag har ett liv i min mage som bara hänger med. Att vi om 9-13 veckor har en till familjemedlem och att i princip ingenting under så kort tid kan växa och blir en halvmeter långt. 

Att komma igång igen och igen och igen

publicerat i Everyday;
Jag är så himla dålig på att ha kontinuitet i mitt bloggande. Å andra sidan, läser man bloggar på sommaren när det är konstant fint väder ute? Å ena sidan, så tänker jag att jag ska ha kontiniutet. Men, det får väl blir som det blir. Jag är något mer bra på att uppdatera instagram (@yohannaafskovde) om ni funderar på vda jag sysslar med!
I veckan ska jag dock blogga mer och det är både på status på graviditeten och mitt plötsliga behov av att boa och se till att allt är klart inför bebisens ankomst. Det är typ 10 veckor kvar (helt sjukt!) och jag har inte riktigt fattat det än. Så - to be continued!