Vecka 30

publicerat i Gravid igen;
Just nu är vi i vecka 30 och som ni ser är jag mer eller mindre sprickfärdig med min tejp. Det känns dock som att magen inte har växt lika mycket som den gjorde innan vilket är skönt. SF-måttet har ökat som det ska så det händer ju ändå något men jag känner mig inte lika obehagligt framtung. 
Min tejp funkar fortfarande bra fast jag denna gången satt på den själv. Den håller på att släppa lite som ni ser så jag ska tejpa om närsom. Men det är ändå otroligt skönt att inte behöva ha den sjuka foglossningssmärtan. Det bästa med allt är också att jag precis gjort min sista jobbvecka och nu väntar tre veckors semester! Så jag kan vila upp mig mer och boa lite mer hemma. Klappa på magen och fundera på namn.

Sy sy sy

publicerat i DIY;
Sedan jag bestämde mig för att göra ett eget babynest till denna bebis så har det legat och skvalpat i bakhuvudet. Förra veckan fick jag äntligen mod nog att sätta igång och det var ju både roligt och lätt! I nestet har jag en dyna med plastad frotté, vid eventuella olyckor. Detta är också extra långt och borde funka tills dess att bebisen är drygt ett halvår. Och när han eller hon har vuxit ur nestet så ska jag sy en sovorm istället!
Men jag funderar på vad jag ska ha för syprojekt så drömmer jag om den tiden i mitt liv när det är direkt kallt i sovrummet när man ska sova och det går att ha både linne och shorts. Jag ids nästan inte klaga på värmen längre men det är helt sjukt vad mycket minusgraderna lockar. Jag minns, ironiskt nog, att jag i tidig vår tänkte att det är ju så skönt när man kan åka til jobbet i bara tröja och ingen jacka. Jag får väl därmed utropa höst som min favoritårstid. Den är mer lagom.
Har ni några roliga idéer för syprojekt till en bebis?

Den magiska tejpen

publicerat i Gravid igen;
Lindra foglossningsmärtaSom jag skrev om i mitt förra inlägg gällande status på gravididteten så har jag börjat få foglossningssmärtor. Det här har vart värst när jag suttit ner en stund och ska kliva upp och det har också gjort ont att ens sitta ner. Väldigt märklig smärta och den kom ganska fort och jag var inte alls beredd på det. I min kroppsliga dekadens bokade jag tid på hos Emelie på Skatan & Svalan som är den bästa massören i hela Skaraborg! Var där innan och efter Fiona föddes också och hon vet verkligen vad hon gör!
I alla fall, hon knådade och avslutade sedan behandlingen med att sätta tejp på min mage. Det är två tejpbitar uppåt på varsin sida naveln och en tejp som går runt hela magen. Jag var skeptisk först efter man inte drar åt tejpen utan den sätts bara där och hur i hela kan det ens hjälpa tänkte jag. Men det var i alla fall värt av testa. Döm av min förvåning sen när jag ganska fort märker hur mycket bättre det blir!
Igår och i förrgår gick jag med Fiona till förskolan på morgonen och det hade annars vart kvitto för disaster att så tidigt på morgonen använda dagens kvot för motion. Men nu kan jag både sitta, stå, gå och inte alls ha lika ont. Så om du har foglossning och har ont av det så kan jag varmt rekommendera att testa tejpandet. Det ska fylla samma funktion som ett foglossningsbälte men vara betydligt smidigare, och det är det ju! Tejpen sitter i 5-7 dagar och sedan kan man tejpa om. Jag kommer garanterat och definitivt vara tejpad resten av graviditeten och det jag får i utbyte är ett mer normalt sätt att röra mig på, och inte alls lika ont.
#tacksam