Årets utehelg

publicerat i Everyday;
I helgen har vi rastat både oss och barnen tills vi alla mer eller mindre stupat. I går åkte vi till ishallen och åkte skridskor. Första gången ever för både Fiona och Elliot och det fick massa tummar upp av båda barnen. Själv har jag åkt skridskor till förbannelse i grundskolan och även om jag inte älskade det då så uppskattade jag det desto mer nu.
På Billingehov har de såna här träställningar vilket en kollega tipsade speciellt om och det var skitbra. Efter en stund gled Elliot runt som om han aspirerade på en plats i NHL. Vi hade lånat skridskor och hjälmar från Fritidsbanken, som finns på massa andra platser i Sverige. De har ett grymt koncept där alla får låna saker helt gratis. Prylarna de har är skänkta från privatpersoner och i Skövde har de öppet torsdagar för utlåning. Lämna igen kan man göra i en lucka sen. Det gör det mycket roligare att testa fler saker också, jag föreslog längdskidor när vi ledsnat på skridskor. Alla godkände!
Fiona fick dock ett par småttingskridskor som vi köpte på Intersport. De har två skenor och är därmed enklare för henne att åka med. Jag blev nog mest förvånad över att hon tyckte att det var så kul, hon hade knappt tid till att fika utan skulle ut på isen igen. Kanske NHL som hägrar där med? När vi väl kom hem sedan så fick barnen sitta i soffan med lördagsgodis medan vi stökade undan middagen. Detta tog max fem minuter och vi har liksom full insyn till vardagsrummet. Men ändå så hann Fiona med att stensomna mellan godisarna  (!) en halvtimma innan vanlig läggdags. Så någon sorts succé var dagen.
Idag hittade man oss i Karstorp i deras enorma pulkabackar! Vädret var som ni ser det bästa tänkbara och vi hade med oss fika och så hela arsenalen med don att åka på. Det är sån här vinter jag vill ha, så det gäller att passa på att vara ute när tillfälle ges.
DaredevilFiona ville åka nerför de största backarna och helst av allt skulle det gå så fort som möjligt. Jag vet inte riktigt varifrån våghalsen i henne kommer ifrån men jag gissar att hon inspireras av sin storebror.
Yours truly som med tatuerade ögonbryn har ett ansiktsuttryck osminkad även i pulkabacken. Och visst, idag saknade jag både renskinn, torrkött, lukten av bensin, knastret från en eld och ljudet av en skoter. Men i brist på det så var det ändå en riktigt fin och bra dag. Att få mysa hemma i långkallingar efter en dag ute är svårslaget!
 

Nytt hår!

publicerat i Everyday, Smink, naglar & hår;
Nu har jag äntligen vart hos frisören! Bara för att så provade hon att locka håret och även om jag är ovan med volym (!) Så tyckte jag att det var skitfint! Hon blekte topparna lite och la in en grå nyans. En liten men bra skillnad och jag är så nöjd!
Om någon hade visat mig den här bilden för fem år sedan och sagt att jag kommer ha mitt egna hår som går att locka och att det kommer se helt okej och till och med fyllig ut hade jag anklagat dem för ljugeri. Ni som hängt med ett tag vet att mitt hår gått sönder i perioder p.g.a. blekning så detta yttepyttesteg för mänskligheten är ett gigantiskt steg för mig. Woho!

Heller sömnlös än hårlös

publicerat i Everyday;
Ibland ger Fiona mig en spontan hjärtattack. Som i söndags morse, då stod hon såhär och höll i en blomma. Som tur är är fotöljen stadig så hon trillade inte, men det är ju upplagt för bekymmer. I helgen och början på veckan har jag också fått ett par gråa hår (som tur är ska jag färga det imorgon!) då hon vart uppe på nätterna och härjat och inte riktigt kommit till ro.
Eftersom jag kan lägga mig bredvid henne och somna om fort så tar jag alla nätter då hon vaknar, vilket inte heller är varje natt. Men efter tre nätter av att hon funderar mellan 02-04 på allt mellan himmel och jord så bestämde vi oss för att dela upp det lite mer igen. Nu senaste nätterna har hon sovit bra så det var något väldigt temporärt (förhoppningsvis). Men i måndags drack jag med all säkerhet min kroppsvikt i kaffe. Och i svaga stunder under nätterna låg jag och formulerade blocketannonser "behöver du tentaplugga och vara vaken sent in på natten? Fiona är lösningen för dig!". Osv.
Jag vet egentligen inte ens vad jag ville med det här inlägget, kanske ett resultat av veckans tidigare sömnbrist. Sedan är jag ändå oerhört tacksam för att vi har ett litet yrväder som väcker en genom att tjoa "HIMLEN ÄR VAKEN MAMMA". Även om livet kanske hade vart piggare utan barn så tar jag hellre några semisömnlösa nätter och imaginära hjärtattacker och får borra ner huvudet i hennes burr som aldrig blir riktigt slätt medan hon försöker förklara hur bebisar kommer in i magen eller vart snön kommer från.