Söndagspalt med finbesök

publicerat i Everyday;
Fotocred Louise Bogren
Här ovan ser ni hela familjen plus min kompis palttallrik. Lollo som jag jobbar med är förutom en bra kompis med mig en av barnens favoritpersoner. Hon kom över på palt igår och både Fiona och Elliot hade förmodligen veckans höjdpunkt.
Den palten som serverades tog blott 20 minuter att anrätta. På välsorterade butiker (bland annat ICA Maxi i Skövde) finns det något som heter paltmix. Jag gjorde flatpalt (utan fläsk i) och koktiden blir minimal. Det är så lyxigt att kunna njuta av den här fantastiska måltiden vilken dag som helst. Och som ni ser på Lollos tallrik så ska man ha hur mycket smör och lingonsylt till som helst. Och allra helst ska man ha vansinniga mängder bacon till! Barnen äter som hästar när detta serveras och mot slutet satt Elliot och matade Fiona (!) med både palt och bacon. Lingonsylten kommer förresten från min mamma som plockar lingon varje eller vartannat år och kokar det. Sedan tar hon med sig dunkar till oss här på schlätta som vi också får njuta av.
God mat, bra kompisar, underbar familj. Är det något jag är så är det bortskämd!

Recension - Bodylab Pancake & Waffle Mix Box

publicerat i Samarbeten;
Inlägget är en recension i samarbete med Svenskt Kosttillskott
Jag har testat vad som man kan anse vara det ultimata frukost-brunch-kitet från Bodylab! Det innehåller sex olika smaker av pannkakor/våfflor, en kokosolja i sprayform och en burk protinella. Den sistnämnda är som nutella men utan tillsatt socker.
Inledningsvis så får ni ett intrycka av hela produkten i sig och jag gillar verkligen lådan. Att den är snygg gör i och för sig inget för smaken men att man har allt upplagt snyggt och tydligt i den här färgskalan är SÅ tilltalande. Alltså en riktigt bra present till gymjunkien som har allt eller till den som gillar att ställa ihop brunch på helgerna. Den är så fin!
En sak som jag tycker är viktig är hur enkla de är att tillaga. Alltså om det blir bra pannkakor, om de är enkla att röra ihop och om våffelsmeten håller ihop. Anledningen till varför jag tittar på det lika mycket som smaken är för att de inte blir i närheten av lika goda om de lätt bränns, trillar sönder eller helt enkelt ser oaptitliga ut. Jag har provat både våfflor och pannkakor och båda var lika enkla att göra. Mest impad blev jag över våfflorna som är riktigt snygga. Nästa gång vi får gäster tänker jag att det ska ingå i helgsfrukosten.
De olika smakerna var lite varierande i fråga hur mycket de smakade. Absolut bäst gillade jag banana coconut eftersom den hade en tydlig kokossmak. Chocolate chop var en rolig idé men den smakade inte så mycket. White chocolate var heller ingen smakexplosion medan white chocolate raspberry smakade lite mer. Däremot så bli oftast den här typen av proteinpannkakor mer eller mindre torra, och  även om de här inte blev för torra så kräver de ändå ett tillbehör. I vårt fall blev det protinella och har man smaksättning spelar inte smaken på pannkakan eller våfflan lika stor roll. Näringsinnehåller per 100 g fördelar sig på 32 g protein, 42 g kolhydrater, 6,4 g fibrer och 6,1 g fett. Det är mer både protein och kolhydrater än vad det är i vanliga tunnpannkakor. Men innehållet ska man se till beroende på vad man själv vill ha. Jag blir väldigt mätt länge av en portion (75 g, två pannkakor eller våfflor) och det funkar bra för mig!
En sak jag direkt reagerar negativt på är att protinella innehåller palmolja. Nu åt jag av den för att kunna recensera men jag väljer annars aktivt bort produkter med palmolja i. Sedan var den hur god som helst men jag kommer inte köpa den igen förrän Bodylab ändrat ingredienserna. Kokosoljesprayen var däremot hur bra som helst och innehåller bara 100% kokosolja. Den produkt med renast ingredienser och denna kommer vi använda till mycket annat också. Tror den är grym när man steker vanliga pannkakor, det är enklare att fördela en rimligare mängd. Så denna vill jag definitivt köpa igen!
Hela lådan kostar 389 kr och finns på Svenskt Kosttillskott. Varje portion kostar då ca 25 kr vilket är ganska mycket. Men om man ska lyxa till det ibland eller som jag skrev om innan, vill ha ett bra presentalternativ så tycker jag att det är okej ändå. Och till slut så tycker jag att Bodylabs proteinpannkakor är riktigt bra och enkla att göra så man kan inte riktigt misslyckas.
Sugen på att testa Bodylabs pannkakor? Jag har ett gäng rabattkoder att dela ut ifall ni ska testa. Den koden ger 100 kr rabatt vid köp av 500 kr. Skriv kommentar med din mejladress så skickar jag ut rabattkoden till dig!

Veckan so far

publicerat i Everyday;
Den här veckan har vi hunnit med att fira femårsdag tillsammans. Jag fick ett citronträd av Robert (älskar det!!) och både tror och hoppas att jag kan få det att leva. Världens finaste grej! Den egentliga årsdagen är den 22 februari, men eftersom vi fick en dotter just då på vår tvåårsdag flyttade vi den till 22 januari (den dagen vi började prata med varandra) så vi får en egen dag. Och jag fick massa citroner!
Jag har också hunnit sticka klart min tröja! ÄNTLIGEN! Jag ska ta bättre bilder sen och länka till mönstret. För min egendel som inte gjort en sån här innan (förutom den mönsterstickade koftan jag aldrig använde) så känns det så coolt att gå omkring med något där jag stickat maska för maska. Jag gillar ändå mest att göra barnkläder efter de är små och tar betydligt mindre tid. Men emellanåt ska jag sticka lite större grejer också. Tillfredsställelsen när man är färdig och har blockat skiten ur den är enorm.
Jag har även tatuerat i mina ögonbryn igen men det tar vi i ett annat inlägg!