Presenter till en treåring

publicerat i Fiona;
Våra barn är så bortskämda med både kärlek och gåvor. Fiona hade världens bästa dag i lördags när både min mamma och bror kom och vi kalasde hela dagen. Och först ut - ser ni den här fantastiskt fina koftan som min mamma har stickat till henne? Jag älskar färgen och stickningen och allt med denna. Tag:en är också rolig, och det är ju sant, made by Mormor! Här önskar jag definitivt att den fanns i min size också.
Den stora presenten från oss var en dockvagn. Och som hon har rullat, vaggat och hyschat bebisar nu i ett sedan hon fick hem den. Ibland är hon rebell och lägger två dock i samma vagn. Ibland provar hon livet som flerbarnsmor och har en docka i denna och en i hennes sulky. Jackpot gällande presenter!
Det första hon säger när hon vaknar om dagarna är "klänning och strumpbyxor" så hon fick två uppsättningar av det. Robert var inköpsansvarig och hade hittat jättefina på Lindex och H&M.
Vad vore ett treårskalas utan massa smådelar? Alla leksak med småsaker är inte för barn under tre år p.g.a. kväningsrisk så nu kan man balla ur. Hon fick den här pyssellådan från moster (som skrivit mer om kalaset här) och den här drog hon om kring på halva söndagen då hon ville pyssla. Väldigt uppskattad och klockren present. Kan hända att jag skulle vilja använda den här också. Själv, utan barnen. Mvh / Pysseljunkie
Det här spelet fick hon av min mamma med starkt tips från mig. Det är ett så basic spel så hon utan problem klarar det och man kan spela hela familjen. Hon och Elliot spelade helt själva också så i rätt ålder kan barnen spela tillsammans. Jag tycker att illustrationerna är så himla fina också.
Den här tårtan är en historia för sig. Vi trodde att vi beställt tårtpapper med Greta Gris men det hade vi inte gjort, konstaterade vi på fredagkvällen. Jag blev en tårtvariant av McGuyver och tänkte att vi får ta det vi har. Jag hade två paket vit sockerfoundant hemma. Så till en del smälte jag gelehallon som fick utgöra basen av Greta Gris. Till mun, kind och näsa använde jag rosa kristyr som vi hade kvar sedan i julas. Det mörka i ögonen och texten skrev jag av smält choklad, min 70%-iga med havssalt i. Den är ju inte sådär galet snygg som snygga tårtor kan vara men en viss treåring blev både glad och nöjd och det räcker för mig.
Utöver alla fina grejer så fick hon grytor och mat till sin spis och sedan ett doktorskit till hennes dockor. Sedan går hon omkring och säger att vi alla har feber och ska äta medicin så jag vet inte vad för kollektiv sjukdom vi fått men det är tur att vi har Fiona för diagnos och som ansvarig för tillfrisknandet.

Fiona 3 år

publicerat i Everyday, Fiona;
För tre år sedan, 18:13 kom Fiona ut i en rasande fart en snöig söndag i Skövde. Även om det är hennes dag så kan vi gärna ägna en stund åt att fundera på hur jag på den översta bilden kände mig sjukt smidig och hur lätt som helst (vägde 104 kg då)!? Vi har en relativt liten dusch och jag minns att jag knappt rymtes i den. Ah, nåväl.
Idag blir det lite basic firande då man som födelsedagsbarn får bestämma middag. Det lutar åt havregrynsgröt men vi får se om hon hinner svänga under dagen. Annars blir det stora firandet på lördagen med resten av familjen. Vi hade också en otroligt taggad treåring som vi sjöng för och gav present, men vad det var så ni se sen!

Livet med en treåring

publicerat i Fiona;
Det är fyra dagar kvar (!) tills Fiona fyller tre år och jag tänkte att vi skulle kolla lite på vad livet enligt Fiona innebär.
Samtidigt som hon leker väldigt sofistikerade lekar med hennes dockor där hon är både mamma och kusin till samma tjej så är en av hennes favoritgrejer att göra att krya upp under min tröja (de få gånger hon får plats) och bo i min mage. Det är det hon gör ovanför på bilderna och det är hur härligt som helst att hon finner nöje i det. Funkar alltid om jag vill chilla en stund, bara att be henne krypa in under tröjan.
När hon ritar så vill hon allra helst skriva bokstäver. En del bokstäver ser ut som de som finns på riktigt och en del finns inte i det svenska alfabetet i alla fall. Däremot så kan hon skriva sin bokstav (F) både med penna och med magneter på kylskåpet. Så lite hänger hon med.
Hennes favoritkläder är alltid klänning och strumpbyxor. Det spelar ingen roll vilken klänning eller vilka strumpybyxor så länge det är den kombinationen. Det är på den nivån att det egentligen inte är värt att köpa massor av tröjor till henne för de används ändå inte. Visst, är allt annat smutsigt så tar hon såklart en tröja men påklädningen tar 3 istället för 10 minuter på morgonen om hon själv får välja vad hon ska ha.
Hon vill aldrig ha tofsar i håret, äter helst havregrynsgröt, älskar är helt besatt av bebisar, vill inte att jag ska ligga mot henne då hon ska sova för det blåser på henne (!) och hon ber mig skratta för att hon gillar när jag gör det. Vidare så är hon för det mesta glad, otroligt hjälpsam och första valet på Netflix är fortfarande Greta Gris även om Ronja Rövardotter (den tecknade) ligger högt på listan.