Tjuvkik på hallen

publicerat i Inredning;
Hallvägg med färgen Soft Feather från RustaVi har som jag skrivit om i typ ett halvår renoverat vår hall. Vi har bytt golv och nu under semestern så fixade vi väggarna samt målade dem. Färgen heter soft feather och kommer från Rusta och jag älskar den! Perfekt för att inte ha det vitt men ändå inte mörkt. Som ni ser i spegeln så sitter inte alla lister på plats och de flesta ska vi byta. Men, jag kan leva listlös ett tag. Däremot att ha fått väggarna i ordning innan bebisen kommer känns väldigt bra i själen. Vi kommer också lösa det med mycket bättre förvaring som förhoppningsvis också hinner komma innan bebisen.
För att ge er en bild av fördärvet som täckte väggarna innan så ser ni här två olika tapeter plus en vit ovandel av väggen. Och en Elliot som tyckte att trappen var bästa iPad-stället. Men mer än så tänker jag inte visa förrän vi är helt klara. Även om det kliar i fingrarna lite. Det är så roligt när det blir så bra!

Om att vara less på vaggandet

publicerat i Everyday;
Nu ska jag kräkas, lite. Ordkräkas alltså. Att få barn är hur amazing som helst och det är så stort och fint att vi har möjlighet ekonomiskt, socialt osv osv osv att man också kan ge barnet en bra start i livet. Men jag är så less på att vara gravid, hur fint barnbidrag och amningsrum än må vara.
Jag är som ni ser ungefär 60% mage och det har fått bli hela min identitet denna gång. Jag måste väga allt mot att vara gravid om jag orkar eller inte. Magen är liksom alltid i vägen listan med saker som jag ska göra när jag inte är gravid bara växer. På den listan står bland annat; att ligga på mage, äta brieost och salami (!!), åka karusell (det tar vi nästa år), ha på mig kläder (okej det har jag men jag har ett större utbud post-preggo) samt att äta rött kött.
Annars så går livet framåt, eller ja, det vaggar framåt i alla fall. Det är trots allt bara 40-någonting dagar kvar så jag överlever medan jag fyller på min mentala to-do-lista. Sedan ska jag verkligen försöka njuta av ha en kompis i magen.

Ett efterlängtat fynd

publicerat i Everyday;
Ända sedan jag här i bloggen resonerade högt för mig själv att en gjutjärnspanna för pannkakor och plättar är det som gör mitt liv komplett så har jag letat efter det på loppis. Jag hade ju råkat missa att man visst kan ha induktionshäll och gjutjärn, så en helt ny värld öppnade sig! Men jag har gått bet, de kostar ett par hundra nya och jag vet ju att någonstans där så finns det hur många begagnade som helst men jag har aldrig lyckats knipa en innan.. tills nu!
Jag var med en kompis på en loppis idag och mitt framför mig fanns ett i prima skick från Husqvarna och priset låg på 125 riksdaler. Som hittat tänkte jag köpte ett. Firade mitt fynd genom att göra blåbärsplättar (enligt recept från ICA, sketagott!) och åt som om det vore söndag, som det faktiskt är. Mitt nästa mål är att hitta ett pannkaksjärn i just gjutjärn men tills vidare så har jag mitt väldigt uppskattade plättlägg!