Du lilla förbannade bit

publicerat i Everyday;
Det här har hänt en gång tidigare och i veckan var det dags igen. En pärlplatta har smygit sig med i något plagg som har tvättats hos hela maskinen har stannat. Fast vi kollar hela tiden! Som en f.d. spindelfobiker så tittar jag ändå mer efter prälor och småsaker i barnens kläder än vad jag historiskt kollade efter spindlar i gamla källare. Men ändå så slank den förbi någon av min eller Roberts noggranna genomsökningar.
Det som händer är att den här lilla rackaren har perfekt bredd för att kila sig fast och stanna propellerna som ska tömma ur vatten så inget funkar och det står vatten i maskinen som i sin tur missfärgar kläderna. Som tur var den här gången så blev inget missfärgat men förra gången blev hälften förstört färgmässigt av fadäsen.
Så - nu övervägar jag någon sorts maskin (alt. uppfinna en) som scannar av pärlor i barnens kläder istället, eller något annat smart. Att hänga framför tvättmaskinen 21:30 en onsdagkväll för att tömma ut allt vatten är inte det mest roliga man kan göra.

Hej värmen

publicerat i Resor;
 
Förra året var jag, Fiona och mamma i Grekland och hade det gött en vecka. Det är dumt att inte upprepa bra saker så detta år gör vi om det, men tar med hela min familj och Lollo också. Alltså fyra vuxna, två barn - det kommer bli hur grymt som helst!
Jag har redan glömt namnet på hotellet men det ligger nära stranden, är all inclusive och det finns vattenrutschkanor för barnen. Vi kommer att åka i början på maj istället för slutet av april som vi gjorde förra året och det är väl förhoppningsvis lite varme i vattnet. Vi kommer med största sannolikhet äta för mycket glass och få sand i vartenda klädesplagg. Men så roligt det ska bli!

Så blommor enkelt med barn

publicerat i Växter;
Jag och mamma var på stan för några veckor sedan och köpte tagetesfrön för att barnen skulle få plantera. Jag valde tagetes eftersom jag precis vet hur vi kan ta fröna av den och så mer nästa år, så jag känner mig hemma med det valet. Jag konstaterade att det är kul att plantera med barnen med att de små lerkrukorna jag har kräver så mycket och konstant med vatten. Då kom min mamma med den briljanta idén att återanvända gamla mjölkförpackningar!
Tagetes ska förgro så jag (vi) ska ändå plantera om dem längre fram och då funkar mjölkförpackningar superbra. Jag har som ni ser bara klippt upp ett hål och fyllt med jord. När frönen väl var i marken vattnade vi försiktigt och satte sedan på plastfolie som jag frankrade med ett gummiband runt och sedan stack hål i. När det gäller att så från frö så kan man med fördel vattna genom att använda en blomspruta.
Har man vattenkanna så kan det bli en för hård stråle som rör om i jorden eller skadar små växter. Så nu är det bara att vänta och se när de gror! Vi satte många frön så jag räknat med att vi får ha tagetes i trädgården, på framsidan och ändå ha över.