Årets bästa köp

publicerat i Växter;
Köpa en billig monstera variegata
Jag köpte en monstera som är grön och vitJag har letat den här växten under en längre period. Min kompis köpte den enda som fanns innan jag var säker på att jag ville ha den men de är så magiskt fina så jag har självklart suktat efter en sedan dess. Detta är en monster variegata och är som ni ser variegerad och vit på sina ställen. En del blad är nästan helt vita och det finns inget som säger hur vita de kommer vara eller "ska vara". När jag har läst på så har jag förstått att det vita beror på en mutation vilket gör att man inte kan plantera frön och få den här sorten, utan man bara kan ta sticklingar, och därför blir de mer sällsynta och givetvis dyra.
Men den här rackaren som är nästan lika lång som mig hittade jag i ett hörn på Blomsterlandet. Den kostade 1999 kr men var nersatt till 699 kr. Min teori om varför är då de är svårsålda p.g.a. svindyra och på våren och sommaren köper färre folk inomhusväxter. Och där var den, och ville hem till oss. Jag tror att den ska få bo i sovrummet för den behöver både space och ljus och jag vill inte att någon ska råka karatesparka den här mitt i tu. Men visst är den ljuvlig? ♥

Magiskt goda grejer

publicerat i Everyday;
På senaste tiden har jag fått många aha-upplevelser över saker som är sådär hysteriskt goda. Först ut är den här lille rackaren, Lohilos nyaste smak Strawberry White. Och det här mina vänner är beyond proteinglass som är ok men lite torr. Den här är HELT FANTASTISK! Krämig god jordgubbsglass med ett täcke av vit choklad. Alltså..
Hemglass lakritsbåtBild från Hemglass hemsida, klicka på den för att komma dit
Hemglass har en tillfällig besökare i form av lakritsglass. Detta är THE lakritsglass och jag har aldrig ätit något som smakar ens i närheten. Vi har lyxen med en glassbox på jobbet med glass just från Hemglass. Så min vår kommer att präglas av lakritsbåtar.
Bild från Undertian.se, klicka på den för att komma dit
Sist men inte minst är Roberts initiativ som jag helhjärtat stödjer att äta mindre kött. Han hittade receptet på denna linsstroganoff på Under Tians blogg och denna var också helt amazing! Jag gillar korv stroganoff och denna rätt är allt som är bra men minus korven. Fiona åt sin portion utan konstigheter. Elliot var på fotbollsträning så jag vet inte än vad han tyckte om just denna men om inte annat gav han falafel 10 av 10.
Vad är det godaste du har ätit den här veckan?

Efterlyser antingen logik eller resonemang

publicerat i Everyday;
Det finns många frågor som är svåra att svara på och som forskare och filosofer ständigt söker svaret på. En av dem frågorna förutom var varannan strumpa tar vägen är a). när man egentligen känner att man är trött och att b). att sova är det skönaste som finns?
Igår satt vi och och mellan varje tugga med riven ost och keso så blundade Fiona. Jag frågade om hon var trött men det var hon inte. Medan jag fyllde på med mat så hann hon tvärdäcka. Hon som inte var trött. Och så sov hon, medan jag åt klart, medan jag bar upp henne till hennes säng och medan jag bytte om till pyjamas på henne.
När en annan är trött så är väl höjdpunkten på dagen att få lägga sig ner i sin säng och blunda och bara vara? Eller? har jag missat något? Och när börjar de inse att trött är en bra grej? E är precis likadan, han är aldrig trött och skulle enligt honom själv aldrig behöva sova. Nobelpriset i livet utlovas till den som knäcker gåtan.