2,5-årskontroll

publicerat i Fiona;
I förra veckan var jag och Fionan på 2,5-årskontrollen. Jag tycker att BVC-besöken är jätteroliga för att liksom checka av att det går åt rätt håll. Den enda typen av besiktning som jag faktiskt ser framemot. Den här gången hade jag dock rätt bra koll på vad de skulle säga. Dels att hon växer som hon ska men också att hon har ett bra ordförråd. Det märker man genom dialoger som dessa;
Jag duschade nästan på dagis idag. Jag tror inte att det var en dusch. - Fiona som testar och se hur det är att stå under stuprännan i hällregn.
Mamma, kan jag få låna pengar? Jag vill köpa en docka.  Men Fiona, har du pengar att betala tillbaka då? *Fiona tänker lite* Mamma, kan jag få pengar då? - Fiona som preppar inför besöket på leksaksaffären.
Madicken får inte hoppa i sängen! AJABAJA Madicken! - Fiona som är ordningspolis för alla andra än sig själv medan hon tittar på Madicken och hoppar i soffan samtidigt.
Mamma, när du var liten, la jag dig då när du skulle sova? - Fiona filosoferar om hur jag kom i säng när jag var 2 år.
Det är så roligt att höra hur hon ser på världen och resonera med henne. Jag brukar ställa följdfrågor om hon börjar prata om något mer för att se hur hennes huvud tänker kring det. Och barns logik är oslagbar, de tänker liksom alltid helt rätt. Sedan kanske det blir fel i praktiken. Men att höra henne sätta ord på sin tillvaro är så himla härligt och hon får en del saker att låta så enkla och självklara.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Så mysigt :). Det är så kul med barnens utveckling så där :)

Kommentera inlägget här :