DIY - Virka en tonad sjal

publicerat i DIY;
Så virkar du en virus shawlJag såg de här sjalarna i på mitt virkforum förra hösten och blev liksom besatt. HUR FIN? Älskar färgövergången och är ett stort fan av både gult och lila för att liva upp en annars grå höst så jag virkade en egen. Jag kan varken ta cred för mönstret eller färgsättningen då jag har hittat allt på andra sidor. Men är ändå så himla nöjd. Garnet köpte jag härifrån och det finns i massor av olika färgkombinationer. Om jag minns rätt så tog jag 750 meter men 1000 meter tror jag är en bättre längd att köpa då sjalen blir lite större vilket jag hade gillat. När man väl har fått kläm på hur man ska göra så är det bara att fortsätta tills tråden är slut och sedan är sjalen klar. Virkade med 3,5 mm's virknål och det tog ett tag - men det var så värt det!
Här ovan ser ni youtubebeskrivningen för hur man gör sjalen. Jag började med den och sedan när jag hade början så tittade jag istället på mönstret jag hittade här (scrolla ner till "Virus Shawl Crochet Pattern" och klicka på "Crochet Chart" (det kostar inget och öppnas i en PDF). 

Loddo - Septemberboxen

publicerat i Samarbeten;
Inlägget är ett samarbete
Jag är med i Loddo.ses expertpanel och får deras box varannan månad för att recensera. Det ni ser ovan är alltså innehåller i Loddo-boxen för denna månad. (Ljusstaken har jag med som dekoration). Om vi kikar lite närmare på innehållet hittar vi;
- Elya, ekogoloisk läsk med hälften så mycket socker, som traditionell läsk och den innehåller inget konserveringsmedel. Denna har jag inte hunnit smaka än men tycker att allting som är ekologiskt och har mindre socker är ett bättre alternativ. Sedan visst, vatten är så ekologiskt och sockerfritt som det kan bli. Men omväxling förnöjer och jag ser fram emot att smaka den!
- Softlan Complete Care, sköljmedel som hjälper till att bevara färg, ge 2x mindre noppighet och ska enligt beskrivningen ge den bästa mjukheten. Vi använder inte sköljmedel, men det känns vettigt med något som håller kläderna fräscha längre för att minimera köp- och slängeffekten för att kläderna känns slitna fast funktionen finns kvar.
- Colour Catcher, tvättduk som förhindrar missfärgningar. Den här produkten köper vi redan regelbundet och jag älskar den! Jag blandar numera färger hejvilt och slänger in en tvättduk och man var färgen fastnar - just det - på tvättduken. Fördelen är helt klart att vi kan tvätta full maskin varje gång vilket känns både bra och rimligt.
- Yelli, soppmix - Förutom tvättdukarna är denna på förhand favorittippad. Vi konsumerar linser som det är idag och jag ser framemot en variant som "bara är att koka ihop" med färdig smaksättning. Fiona älskar den röda linsgrytan som Robert brukar göra och skulle välja den över pannkaka alla dagar i veckan. Så det ska bli spännande att se vad hon tycker om denna.
- Colgate Sensitive Pro-Relief, tandkräm som ska ge lindring mot ilningar i tänderna. Nischade produkter som ska lösa ett specifikt problem är lite mer svårflörtade om man som jag, i detta fallet, inte har problem med ilningar i tänderna. Men jag gillar alla Colgates tandkrämer så kommer att använda den. Men huruvida mina icke existerade ilningar uteblev kommer jag ha svårt att uttala mig om.
- Nutrilett Quinoa Nut Crunch, måltidsersättningarbar. Jag uppskattar att man får testa nya saker men i det här fallet har jag lite svårt för att de kallar den för just måltidsersättning. 200 kcal är inget som räcker för mig och jag skulle snarare se det som ett mellanmål om lunchen blev panikliten. Eller om man kan komplettera med något mer. Jag har aldrig ätit en bar som ersättning för en måltid och inte vart superhungrig efter en timma. Men smakmässigt tror jag att det är en hit!
- Nextory, en gratis månad. Vad vore hösten utan böcker? En höst ändå, förvisso, men jag tycker att det är en väldigt bra grej att få med i en höstbox. Här fick man 30 fria dagar och man kan lyssna obegränsat.
                                                                          ***
Jag tycker att den här boxen var bra och lagom fylld. Jag kommer definitivt konsumera det mesta i lådan och jag tyckte att linssoppa och ljudböcker är bra ingredienser i en höstbox. Vad tyckte ni om boxen? Har ni testat Loddo.se?
Loddo är en prenumerationsbox som kostar 99 kr per box och den kommer en gång varannan månad. Om ni anger koden "yb16" får ni 10% rabatt på er första box. Läs mer om den på Loddo.se's hemsida!

Nya höstkläder

publicerat i Shopping;
Jag tänkte visa er vad jag beställde igår på klädpartyt! Men först ut, vad är Me & I? Jag skulle beskriva det som mjukiskläder in disguise. Allt är i någon sorts material som är supermjukt så man ser dressad ut men det känns ungefär som när jag hoppas i mina mjukisbyxor på kvällen. Kläderna är också av OEKO-TEX och barnkläderna är gjorda på ekologisk bomull. Sånt gillar jag! Och visst kostar grejerna därefter men efter att ha testat ett par ME&I-kläder så tycker jag att både vuxen- och barnkläderna håller för att användas igen och igen. Men, vad köpte jag då? Först denna klänning och den har fickor! Den var också hur skön som helst och jag kommer bo i denna i höst, med ett par mer färgglada strumpbyxor då givetvis.
Om man är värdinna (den som man har klädpartyt hos), vilket var jag, så får man en värdinnegåva. Valde den här toppen som är perfekt de dagar jag inte vill flasha hela min chestpiece. Jag hade span på en stickad kofta också men den fanns inte i rätt storlek. De populära grejerna tar fort typ direkt så man får ligga i alltså. Kan tipsa om att de är stora i storlekarna så jag får gå ner en storlek för att hitta rätt.
Barnkläderna är helt fantastiska! Som en burk med tuschpennor on crack. Fiona fick denna tunika och mönstret är en alligator som håller i en rosa handväska. Hon sjunger på Arne Alligator i perioder hur mycket som helst så hon kommer gilla att ha honom på sig. Jag gillar också flickiga kläder som inte nödvändigtvis är genomrosa (även om de hade en helt fantastisk klänning med undulater på som var sprängrosa).
Hon fick ett par strumpbyxor också eftersom hon mer än allt vill gå, äta, sova och gärna duscha i klänning. Just dessa har ingen fot och såna har vi aldrig testat innan så det blir spännande. Men det är klart, utan fot blir de inte lika skitiga så de kanske (kanske) överlever två dagar på förskolan. För Elliots del så håller vi på med en garderobsinventering för att se vad han faktiskt behöver så där köpte jag inget (nu) men hemsidan finns ju att beställa från.
Som ni kanske märker var temat för oss höst- och vinterklänningar. Jag älskar klänning på alla sätt och vis men har insett att en höst/vinter- och en vår/sommargarderob gällande klänningar är rimligt att tänka sig. Drömmen är att någongång hitta en lagom färgglad mamma- och dottermatchning så att vi kan ha klänningar tillsammans som ser likadana ut. Vet att Lindex har det ibland i lite större storlekar för barn så snart kanska vi kan hålla utkik där!