Veckans vecka

publicerat i Everyday;
Just i detta nu är jag precis lika apatisk som jag ser ut. Poängen med bilden är egentligen att se hur mycket jag faktiskt behöver den frisörtid jag inbokad nästa vecka med tanke på att ena sidan av min lugg är helt bortnött. Men den symboliserar ändå just nu väldigt bra.
Det har vart en tung vecka arbetsmässigt. En av mina kollegor har gjort sin sista vecka och det är alltid så himla vemodigt, även om det inte är så konstigt. Jag är på jobbet i minst nio timmar varje dag så det blir ofrånkomligen väldigt bekanta ansikten och efter fem år och massa jobb tillsammans så kommer det att bli ett stort tomt hål. En del av den apatiska känslan kan också bero på dagen efter en avtackning för honom som vi hade igår. Det blev varken supersent eller supermycket men jag hade nog kanske egentligen behövt sova 36 timmar till. Så ikväll blir det en tidig kväll, det lovar jag!
Men, en kul sak! Jag och Fionan var på vårdcentralen för att få den första sprutan mot TBE som jag äntligen bokat in. Jag hade hypat det så när jag hämtade henne sprang hon runt och tjoade jag och mamma ska få spruta, jag och mamma ska få spruta. Jag tycker inte att det är en big deal och om vi kan lära henne det så what's the harm att få det att låta lite roligare än vad det egentligen är. Jag tog sprutan först och sedan fick Fiona sin och hon rörde inte en min. Sedan fick hon en leksak och efter det konstaterade hon att detta förmodligen var den roligaste fredagseftermiddagen på länge. Vi har med andra ord inte traumatiserat henne än och hon ser redan fram emot spruta nummer två i vaccinationen.

Recension - skosulor från sportsmart.se

publicerat i Samarbeten;
Inlägget är sponsrat av skosmart.se
Jag har testat skosulor från sportsmart.se i syfte att recensera dem (och ja de är uppochner på bilden). Och varför ville jag då testa just skosulor? Jo, de har förutom ett givet användningsområde några funktioner som jag gärna testar för att lifehacka mitt liv lite. Men innan jag kommer till det så börjar jag med sulorna - och de är amazing. Jag går ibland rätt mycket på jobbet. Eller mycket för att vara jag i alla fall. När jag har någon form av högklackat så blir jag alltid lite trött i fötterna men sulorna gör att interntrappan känns som moln och att parkettgolvet i matsalen blir som en sandstrand. De fyller helt klart sitt syfte och jag upplever att mina fötter är lite gladare efter en dag på jobbet med mycket spring.
De andra användningsområdena då?
Winter is coming! Om det är kallt ute och man har en tunn sula på sin egen sko så fryser jag betydligt lättare. Och egentligen så är vad jag har på fötterna det som avgör mest om jag fryser alls. Med andra ord, desto tjockare sula på skon - desto mindre kall fot. Men för den sakens skulle finns det inte alltid snygga skor att köpa med en tjock sula bara för att jag gillar det. Att ha på mig mina vandringskängor på jobbet känns inte så kul och rätt klumpigt, men jag vill ändå inte frysa. Så, en iläggssula gör hela sulan tjockare och därmed så fryser jag mindre om fötterna. Det var lifehack #1
Justera skostorleken. Jag hittade drömskorna förra året och de sitter okej även utan sula men jag vill ha dem en aningens mindre i storleken. Men istället för att ge upp ett par skor som kanske är något för stora om det är 70% rabatt på dem så kan man mixtra med storleken genom att ha en sula i skon. I mitt fall gick skorna från att sitta helt okej till att sitta som en smäck. Och om man t ex ska gå ut eller gå rätt långt så är det skönt att veta att skon sitter precis som den ska. Det är också gött om man köper skor online, de sitter inte heelt okej men att skicka tillbaka känns jobbigare än att lägga i en sula. Detta funkar såklart inte om man har storlek 38 i vanliga fall och hittar ett par skor i storlek 43. Men jag kunde gå från 39 till 38-ish och få en sko som sitter precis som den ska. Eftersom skon var i storlek 39 tog jag även sulan i storlek 39. Lifehack #2

Soccermomsöndag

publicerat i Everyday;
Idag var det dags för säsongsavslutningen för Ellitos fotbollsträning och det avfirades med poolspel. Jag och Fiona har aldrig vart med på poolspelen, mest för att det har hällregnat hela tiden. Idag var det dock uppehåll så vi svirade på oss utekläderna. Vi fick se en väldigt nöjd kille som gjorde sitt första mål och även om han inte har spelat så länge så märks det att han har lärt sig mycket. Hursom väldigt roligt att kolla på oavsett hur det går!
Medan de spelade sista matchen åkte jag och Fiona till Elins för att värma upp oss lite. Hon röjde loss i lekrummet och vi byggde broar. Mitt i allt så ringde de från min lokala ICA-butik och berättade att jag hade vunnit den tipspromenad de hade i samband med 100-årsfirandet. Så efter allt spelade åkte vi och hämtade ut en gigantisk påse med chips (det var typ 10 påsar och en massa annat kul i den). Så passande nog efter en dag ute så blir det film och chips med tända ljus, så suger vi ut det sista ur helgen!