Tre nyanser av rosa

publicerat i Växter;
Nu är jag back on track för mina krukväxter! Jag har en grej för krukväxter som är rosa eller lila men, men inte i blommorna, utan i bladen. Närmst i bild har vi en liten fittonia som jag hittade på Plantagen. Bakom den är min senaste stickling, en tradescantia tricolor som har grönrosabrokiga blad. De ska tydligen trivas ungefär överallt så jag hoppas att denna tar sig och sprider sig som om det vore ogräs. De är så fina! Bakom den, lite klurigt att se, står ett palettblad. Jag köpte frön och planerade så detta är en hemmagjord blomma (kan man säga så? Det känns bra även om termen kanske inte är korrekt) som jag också hoppas ska ta över halva huset. Just denna sort av palettblad heter chocolate covered cherry och även den går i rosa.
Ekollonet som ni ser i bild är ett experiment och jag villhöver en liten ek hemma så jag hoppas att den tar sig, men det har jag läst mig till är lite klurigt beroende på om den har börjat gro eller inte, vilket jag tror att denna ha gjort. Men jag är blott en lekman.
Nu börjar förresten årstiden med världens sämsta fotoljus. Jag ska försöka få till snyggare bilder än såhär, allt är som ett grått töcken. Så stay tuned för lite bättre exponering, färgbalans och färgåtergivning.
 

Taggar: fittonia, palettblad, tradescantia tricolor;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Petronella:

Jag hör din röst i mitt huvud "jag är blott en lekman..." Haha!!! 😂

Svar: Hehe :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :