Älskade höst

publicerat i Everyday, Fiona;
Det finns ingen bättre årstid än hösten! Jag gillar speciellt att det inte är så varmt, det är så jäkla fint precis överallt och det blir mörkare på kvällarna så att hänga i soffan är snarare en regel än ett undantag. Idag var min systerson på besök för en hel eftermiddag med lek. Vi började med att äta monsterlunch bestående av monsterkorv. Eller om det är monsterspaghetti, något av det kallar vi maten. Den anrättningen görs genom att man omsorgsfullt skär sönder Denniskorvar och stoppar spaghetti i korvslattarna och sedan säger man till barnen att det är monster. De åt som om de aldrig sett mat förr och trots enkelheten i kreationen är den maträtten väldigt uppskattad här hemma.
Efter det gick vi ut och barnen lekte. Det var för det mesta idylliskt med sol och glada barn. Sedan visade det sig att någon som äger en hund inte har för vana att plocka upp efter den. Och Fiona som blev jagad av sin monstermamma (vi hade ett givet tema idag) trillar mitt i det och får hela underarmen täckt av det här. Jag blev så arg att jag förmodligen kunna välta en tall om jag hade kunnat kanalisera all ilska (observera, arg på hundägaren. Inte hund, tall eller barn). Sedan var det såklart otur att hon trillade precis där, men ändå. Vid en lekplats tänker jag mig att man borde kunna tänka efter lite mer. Och inte sprida saker som glasbitar, hundbajs, fimpar, gamla ölslattar, kanyler, kriminella, rester från kärnvapentillverkning, en bil med nyckeln i, spikmattor, några pistoler eller giftiga bär. Saker av den karaktären tänker jag mig borde vara lätt för de flesta att förstå att det är en dålig placering. Lika ogenomtänkt som att ha en restaurang som har lunchstängt eller en stugby som har semesterstängt. Ja, ni fattar. Dock så har vi som tur är aldrig checkat av varken kanyler eller glassplitter så vi får väl vara glad för det.
Men allt som allt så hade vi en grym dag och Fiona avslutade den genom att säga till hennes pappa att jag (!?) minsann lovat henne att äta upp hela tuben med tandkräm. Hon somnade åtminstone inte hungrig, och någonstans så är jag ändå imponerad av vilka hittepå-historier hennes huvud kan trolla fram.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av J:

Så mysigt!

2:a kommentar, skriven , av Carolina cuevas:

Jag som själv är hund ägare förstår inte riktigt varför det är så svårt att plocka upp efter sin hund.

Kommentera inlägget här :