Tjuvstart

publicerat i Everyday;
Det är blott november men jag har tjuvstartat med en ljusstake i fönstret ändå. Lite faktiskt som en hjälpreda för min hjärna. Jag brukar tänka på mina mentala månader ibland. Om man tänker sig att min hjärna är kalibrerade efter en uppväxt i norrland så är de årstiderna det som är normalt för mig. Vinter i flera månader, en sommar som är ljus dygnet runt och allt däremellan. Nu när jag bor 100 mil och har gjort i 9 år nu så ligger det fortfarande kvar! Så även om jag vet att hela december snart drar igång så tror min hjärna att det är oktober. Det är lika förvirrande varje vår när jag tror att det är april - maj men att det i själva verket bara är mars.
Så även om det är lite tidigt ute med julpynt (okej, lite beroende på vem man frågar men ändå) så förstår min hjärna definitivt och garanterat att nu är det snart jul, och att vi rimligtvis borde vara någonstans nära december. Så även om känslan för vilka månader som är vilka ligger kvar så trumfar i det här fallet starka symboler som var viktiga i min barndom. På samma sätt så är min födelsedag i mars lite av en reeboot eftersom jag vet med all säkerhet att det är mars då.
Man kan förresten fråga sig om jag tänker på det här varje år så jag börjar tänka julklappar i rimlig tid och ser till att ha allt hemma så man slipper julstressen. Om svaret är nej, vilket det är och har vart så i alla år så kan man fråga sig om jag inte liksom lär mig. Men det gör jag inte heller. Så avslutningsvis får jag väl hissa onlineshopping och dissa min egna förmåga att befinna mig i nutiden.

Taggar: julpynta, tjuvstart;

Kommentera inlägget här :