Om du inte står för något faller du för allt

publicerat i Everyday;
Hösten, kylan och vintern kom ungefär som en mental käftsmäll och att ens fundera på att vara ute mer än nödvändigt om kvällarna är ett stor nja. Har istället suttit i soffan och stickat på ett par strumpor, tittar på 100 och haft tända ljus. Mycket mer lagom för en onsdagskväll i november, om ni frågar mig!
Appropå rubriken som inte säger så mycket så har jag börjat lyssna på Emil Jensen igen. Den skånska ordkonstnären som gör så himla bra musik. Jag kan verkligen rekommendera skivan med samma titel som rubriken. Normalt sett så är jag ingen som fastnar för vad folk faktiskt sjunger och rätt ofta sjunger jag fel (var överygad om att Kaliffa  sjöng "helt seriöst vad gör du med din gröt" ett långt tag). Men med Emil så suger jag i mig varje ord och analysera sönder vad han egentligen menar vilket samtidigt är väldigt självklart när man hör det.
 
De här raderna kommer från låten Maj förra året
 
Vi fyllde en termos och lifta till Fårö
Med en storvuxen man som var gammal polis
Han sa Palme lever, han blev aldrig mördad
Nu spelar han dragspel och bor i Paris
Det är en märklig konspiration
Alla vet om det men har tystnadsplikt
Och det är farligt
Att veta För lite
 
Detta kommer från Så får du mig ändå
 
Vi ska va fria
Men varför och från vem?
Vi ska spela svåra
Och aldrig längta hem
 
Vem vill ha stolthet
När man kan få den man vill ha
Vad ska jag med värdighet
När jag kan ha det bra
 
Och slutligen, från låten Inte vackrast i världen
 
Ni är inte vackrast i världen,
världen är vackrast i er.
Och det är inte i era ögon,
det är i vad ni ser.
 
Alltså, jag är verkligen ingen låttipsare för det enda jag gillar är Hammerfall, Igorr och svensk musik med svåra ord som passar en melankolisk onsdag när både snön och sommaren känns lika avlägsen. Men om ni någongång inte har något att lyssna på och tycker att Emil verkar ha en bra poäng i mycket så lyssna! Han är rätt flitig på att turnera runt i Sverige också och lever fortfarande så det är en bra artist som man kan titta på med jämna mellanrum.

Taggar: emil jensen;

Kommentera inlägget här :