Farsdag och upptäcksfärd

publicerat i Everyday;
Idag har vi firat farsdag genom att åka till Balthazar Sciene Center. Det är numera precis ombyggt och har en massa expriment och andra saker man kan upptäcka både som står och liten. Elliot som är 8 har hunnit med ett par vändor dit och det mesta är väl egentligen mest i hans ålder. När det handlar om att förstår hur konvexa eller konkava linser bryter ljus eller att peka ut sitt egna fingeravtryck så är väl inte Fiona riktigt där än. Men hon blev båtbyggare istället och testade sin egna båt en massa gånger i vattenrummet!
Vi hade alla kul i alla fall och som nyheter efter ombyggnationen fanns bland annat en massa lego, en VR-studio och så kunde man möta AI (atrificiell intelligens) och försöka sig på att vara smartare. Elliot skulle bygga något och stod och hamrade och sågade för glatta livet. Det blev ingen bild eftersom han höll i verktyg och även om jag själv hanterade verktyg från det att jag var pytteliten så kommer ändå hönsmamman fram och vill ha full fokus. What if han sågar av sig fingret eller spikar sig i magen, eller något annat som jag förstår är helt orimligt men i alla fall.
Och vad fick Robot då? Jag slog ihop både födelsedags- och farsdagspresent så han fick en vinterjacka av valfritt val inne på MQ (det blev en grymt snygg från Elvine!). Den andra han har har han nött på så den nästan är i beståndsdelar. Och det kryper i min kropp när jag ser en person som jag antar fryser (eftersom jag själv fryser 24/7) oavsett om de fryser eller inte. Så han blev glad och jag blev oerhört tacksam över att han ser flera grader varmare ut. (Förra året i julklapp fick han ett par vandrarkängor som tål vilket snöoväder som helst så ni kanske kan ana ett tema jag har på mina gåvor).
Men hans egenskaper som pappa är egentligen värd en hel MQ-butik. Att alltid ha tålamod, alltid vara genrös och alltid ställa upp för dem båda är så guld värt. Han är utan tvekan den som busar mest med barnen och är rolig, jag är också utan tvekan både hönsmamman och den som ser över ytterkläderna och tjatar om att ha ordentliga kläder. Men jag antar att det kan räknas in som en bra komplettering av föräldraegenskaper. En annan bra mix är att han är den som gör bäst stuvade makaroner meda jag får ta hand om alla blommor. Win win om du frågar mig!
Save
Save

Taggar: balthazar, fars dag;

Kommentera inlägget här :