Den som letar ska finna

publicerat i Everyday;
Jag gjorde ett loppisfynd i somras som jag länge letat efter! Nämligen små flugsvampar som ovan som passar perfekt i hyacintarrangemang kring jul. Min lycka var oproportionelig när jag hittade de här små rackarna för 5 kr styck eller något liknande. ÄNTLIGEN tänkte jag och var glad över att äntligen äga ett par vettiga julsvampar. Varför man ens nu har svampar på jul. I alla traditioner är den optimala julen vit och att man väljer symboler som giftiga svampar förstår jag inte riktigt. Men nåväl.
Andra änden av den här historien utspelar sig på Coop när jag går runt och kollar på julpyntet. Tänker skitnöjt att jag kanske inte har ljusslingor som sträcker sig runt hela huset, men jag har mina giftiga svampar i alla fall. Den här tanken håller i sig ända tills jag rundar en gavel och ser att de i princip säljer exakt likadana svampar i lösvikt för ungefär samma pris. Lägg märke till också att jag sökt dem på second hand just eftersom jag inte sett dem i affären innan.
Men, jag har en hyacint hemma som lever, blommar och är omgärdad av mossa. Och så svamparna såklart.. I bakgrunden ser vi en ett mindre juligt spännband som jag inte får ner från altantaket. Men det är en annan historia.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mirre Sweetwords:

Men sådana svampar säljs inte de lite överallt? Så fint det vart

Svar: Alltså jo, jag hade bara inte sett dem innan :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :