Tjuvstart

publicerat i Everyday;
Det är blott november men jag har tjuvstartat med en ljusstake i fönstret ändå. Lite faktiskt som en hjälpreda för min hjärna. Jag brukar tänka på mina mentala månader ibland. Om man tänker sig att min hjärna är kalibrerade efter en uppväxt i norrland så är de årstiderna det som är normalt för mig. Vinter i flera månader, en sommar som är ljus dygnet runt och allt däremellan. Nu när jag bor 100 mil och har gjort i 9 år nu så ligger det fortfarande kvar! Så även om jag vet att hela december snart drar igång så tror min hjärna att det är oktober. Det är lika förvirrande varje vår när jag tror att det är april - maj men att det i själva verket bara är mars.
Så även om det är lite tidigt ute med julpynt (okej, lite beroende på vem man frågar men ändå) så förstår min hjärna definitivt och garanterat att nu är det snart jul, och att vi rimligtvis borde vara någonstans nära december. Så även om känslan för vilka månader som är vilka ligger kvar så trumfar i det här fallet starka symboler som var viktiga i min barndom. På samma sätt så är min födelsedag i mars lite av en reeboot eftersom jag vet med all säkerhet att det är mars då.
Man kan förresten fråga sig om jag tänker på det här varje år så jag börjar tänka julklappar i rimlig tid och ser till att ha allt hemma så man slipper julstressen. Om svaret är nej, vilket det är och har vart så i alla år så kan man fråga sig om jag inte liksom lär mig. Men det gör jag inte heller. Så avslutningsvis får jag väl hissa onlineshopping och dissa min egna förmåga att befinna mig i nutiden.

Tatuera ögonbrynen

publicerat i Smink, naglar & hår;
Det ni ser ovan är den sista bilden på mina ögonbryn, som vi känner till dem! Hade en tid bokad idag för att tatuera mina ögonbryn och jag var skitnervös. Inte för att det skulle göra ont utan för att det skulle se jättedumt ut. Men det hade jag inte behövt! Alltså, bilden ovan är hur jag brukar sminka dem (vilket ni även kan läsa mer om här). Jag kom på på jobbet att jag inte hade någon proper förebild så jag fick ta en smygselfie på kafferasten.
Utan smink så såg ögonbrynen ut såhär, det vill säga i princip obefintliga. Så att vakna upp varje dag och faktiskt ha ett ansiktsuttryck hade ju vart jättekul, och en anledning till att jag ens bokade in tiden. Plus att jag lägger för mycket tid varje morgon i skitdåligt ljus för att få till them brows som rätt ofta blir lite sneda. Det senare tror jag dock att jag tänker på mer än någon annan. Innan tjejen som gjorde mina bryn tvättade bort dem så sa jag att min dotter som snart är 3 år har bättre ögonbryn än mig. När hon väl fick av sminket så såg hon vad jag menade.
Sagt och gjort! Jag travade iväg till Skövdekliniken till Emelie som visste precis vad hon sysslade med. Alla streck är för att mäta dem så de hamnar rätt och mössan är av hygieniska skäl. Den väldigt fokuserade minen är för att jag ville dokumentera mössan och strecken. Kan vara kul att ha tänkte jag.
Den här bilden är liksom raw-format av Yohanna efter 2 timmars tatuerande av ögonbryn. Här är de svullna och lite röda så förmodligen inte min nya profilbild på Facebook. Däremot så ser man väldigt bra hur de faktiskt blev. Färgen kommer att släppa runt 30% inom 2-3 veckor och sedan har jag möjlighet till ett återbesök för att göra dem mörkare eller justera om jag vill (det ingår i priset). Jag ska lägga upp mer bilder i full krigsmundering (=läs normal sminkning) och en utan sen så ni får se. Ska försöka få till en närbild också, det ser så sjukt verkligt ut! Just nu ser de också mer bruna ut men de kommer bli mer kalla när färgen släpper eftersom jag har och föredrar en mer kall hårfärg också.
Så, hur ska vi sammanfatta det här?
Tidsåtgång för tatueringen: Mellan 11:40 - 13:45
Kostnad: 3500 kr efter 10% rabatt som jag hittade här (inklusive återbesök)
Smärta: En 3:a av 10 möjliga. Efter ett tag fick jag bedövningsgel och då kändes det ingenting!
Hållbarhet: Detta håller i runt 2 år beroende på hur det sitter på mig. Skulle alltså pannan bli lägre med ålderna så är det inte permanent.
Värde för mig: 11 av 10. Ni som har ögonbryn anar inte hur gött det här är!
Tidsbesparing: Ca 18 timmar per år räknat på att jag jobbar 220 dagar och ögonbrynen tar 5 minuter att fylla i.
Känslan av att jag precis lagt upp en bild på mig med krigsmålning och rolig mössa: Det bjuder jag på.
Rekommenderar jag det? Absolut, om man vill, har pengar och funderar på det.
Funderar ni på något kring att tatuera ögonbrynen så kommentera och fråga. Jag är numera inofficiell tatuerade-örgonbryns-ambassadör. Och to be continued med bilder efter det har läkt!

Äntligen snö!

publicerat i Fiona;
Den här dagen alltså! Det var min tur att gå upp med Fiona på morgonen och hon vaknade 07:20, så jag fick i princip sovmorgon! Sedan vi ställde om klockan har hon vaknat runt 06-snåret och en söndagmorgon är det i tidigaste laget. Men i morse var båda pigga, glada och hade världens bästa soffmys innan det var dags att väcka Robot.  Under förutsättning att hon inte vaknat supertidigt så är den helgmorgon jag går upp med barnen den bästa stunden på dagen. Fiona är på något latent myshumör så hon vill bara kramas och titta på film, inte mig emot!
Medan hängde i soffan konstaterade vi att det hade kommit snö och det fortsattte att singla ner stora snöflingor. Så snett efter frukost gick jag och hon ut och gjorde en snögubbe. Och ja, jag vet att snön försvinner inom ett par dagar och att det är mer löv än snö i snögubben men jag är inte mindre glad för det.
Och här är resultatet och världens mest stolta tvååring. Det passade också ganska bra efter dagens aktivitet att introducera henne för frost. Hon gillade inte helt otippat Olof (snögubben i filmen) mest även hon somnade på mig där någonstans kring slutet.
Som ett extra high-five-moment på den här helgen så har vi lagt klart golvet i hallen. Och det blev så bra! Jag kommer visa bilder och skriva mer i ett annat inlägg.