Strumpbyxor från Swedish Stockings

publicerat i Everyday;
Ända sedan Stilbloggen tipsade om Calvin Kleins strumpbyxor så har jag vart kär. De har hållt hur många tvättar som helst, de håller formen och de är sköna! Enda som gått sönder är ett hål på en tå - eftersom jag använt dem så mycket, inga maskor som gått sönder här inte. I bakgrund till detta så är jag otroligt less på att strumpbyxor i princip är engångsartiklar och varje gång jag ska använda dem så är de trasiga. Så jakten på strumpbyxor som håller är konstant.
För några veckor sedan trillade jag över Swedish Stockings sortiment med strumpbyxor och beslöt mig för att testa de med. De är gjorde av återvunnet nylon och de är miljövänliga. Googlade på recensioner innan mitt inköp och de verkar också hålla precis lika bra som mina Calvins och håller tvätt efter tvätt. Fördelen med detta märke (förutom att de är svenska!) är att de är lite tunnare och passar bättre på sommarhalvåret, plus att de finns i fler olika utföranden. Calvin Kleins utbud är lite mer begränsat. Har haft dem en dag och min first impression är att de håller vad de lovar!
Men - håller de prismässigt då?
Jag har Olivia Black och ett par kostar 195 kr, de andra "vanliga" brukar kostar runt en hundring styck, om man inte köper trepack från H&M för 99 kr såklart. Så med tanke på hur ofta mina strumpbyxor går sönder behöver jag bara använda dessa nya 2-6 gånger för att det ska vara mer ekonomiskt. Min Calvins kostade 300 kr och de har jag använt mellan 15-20 gånger (minst) och tvättat dem som vanligt i 40 grader rätt ofta.
Så ja, absolut, halleluljah och high five. Äntligen ett vettigt alternativ som inte innebär att jag måste köpa massa nytt hela tiden. Och när jag måste göra det, ja då har jag kunnat använda plagget på riktigt också. Vet att Twilfit för att boosta sin merförsäljning säger "köp ett par extra ifall de du har går sönder". Men även om det är för att tjäna mer, så har det ju rätt!  Det jag köper av dem kanske inte ens håller en hel kväll/dag. Och det är vansinnigt, just då köpte jag strumpbyxor till ett bröllop som gick på 129 kr!
Om du är mer nyfiken på märket och grundarna bakom så kan du läsa en artikel från aktiespararna, och varför just dessa strumpbyxor är miljövänliga, och varför vanliga strumpbyxor absolut inte är det. Jag är inte sponsrad på något vis, men älskar tänket bakom och tipsar gärna om det. Såg på hemsidan att man får 15% rabatt om man prenumerar på deras nyhetsbrev, tips om ni vill köpa egna!
Har ni test något från Swedish Stockings?

Taggar: calvin klein, ekonomiskt, hållbart, miljövänligt, swedish stockings, tvätta strumpbyxor;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mirre - Sweetwords:

Ohh tack för tips, ja för man är ju rädd var gång man rör sig då man använder de billigare varianterna, man tycker och tror det är maskor hela tiden

Svar: Ja men eller hur, lir så trött när man faktiskt verkligen vill och måste ha strumpbyxor och man har inga hela.
Yohanna af Skovde

2:a kommentar, skriven , av Lorissa Lovebomb:

Jag mördar strumpbyxor sååååååå snabbt, verkligen på löpande band.

Svar: Oh, du borde testa dessa, eller Calvinsarna!
Yohanna af Skovde

3:e kommentar, skriven , av Dixi Wonderland:

Jag hatar strumpbyxor så nej jag har inte provat :P

4:e kommentar, skriven , av Norahsmamma:

Om jag använder strumpbyxor så bara tjocka på vintern annars aldrig nylon!

5:e kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Låter ju onekligen riktigt bra :D. Har aldrig testat :)

6:e kommentar, skriven , av Days by Johanna:

Har inte testat men blir sugen nu, för är precis som du less på det typ är en gång man kan använda strumpbyxorna.

Svar: Hittills är jag riktigt nöjd med dem! :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :