Att rensa i röran

publicerat i Everyday, Fiona;
Den här helgen går till historien i storrensning av hemmet. Först och främst så hade vi bestämt att åka till återvinningen med sånt man inte kan källsortera. Åkte två svängar med en fullproppad SAAB kombi och vi hade ändå mer hemma som vi hade kunnat slänga med, men, i alla fall något.
Sedan köpte vi växasängen och monterade den vilket medförde en smärre katastrof i lekrummet på ovanvåningen. Där låg sängkartong, en halv madrass, Fionas gamla säng och allt annat som fått husera där. Idag kom från ovan min kusin som väntar tillskott i juli och skulle få låna med sig bebissaker. Med henne följde nyss nämnda spjälsäng, badbalja, leksaker med mera med mera. I samma veva så har jag plockat ihop alla barnens ytterkläder som hör vintern till så det åkte upp på vinden. Och eftersom soffan i Fionas rum fick flytta ut så hade vi en möbel för mycket i lekrummet. Den är riktigt skabbig så den passade bra på altanen och tanken är att vi ska ha kryddodlingar på den. Så altanen har fått sig en omgång också. Sedan eftersom jag ändå höll på så rensade jag ur en hel kasse full med badrumsprylar som är slut eller alldeles för gamla. Och en genomgång i Fionans garderob där vi sa hejdå till plagg som det står 86 eller 86/92 på. Och - vi är ändå inte färdiga med allt! Men en bra bit på väg i alla fall.
Under tiden så har Fiona vart med och sidekickat och hon har älskat det. På bilden ligger hon och inspekterar en pytteliten spindel. Hon räckte över skruvar igår när vi monterade hennes säng och om hon inte är medhjälpare så leker hon själv på sidan av och är nöjd med det. Jag tycker det är så himla skönt att hon kan vara med på det här viset nu. Att göra någon typ av fokuserat arbete förut krävde mer ofta leksällskap eller att hon sover, minns att jag ibland önskade mig några timmars egentid hemma för att kunna städa och rensa (att rensa är otroligt tillfredsställande) men nu behövs in det. Och Fiona är så stolt när hon har hjälpt till och får beröm. Lifegoal är som hennes kusin Arvid, han tjoade "jaaaa" när han fick frågan om han ville följa med till tippen och slänga skräp, hehe.
Jag är inte bäst i världen på att leka med barnen eller låtsasfika, men att engagera dem i pågående projekt tycker jag är hur roligt som helst. Även om det såklart tar lite längre tid ibland. Men hittills har Fiona visat stort intresse för att tömma diskmaskinen, riva tapet, bygga säng, sopa och hon vill väldigt väldigt gärna hjälpa till att dosera tvättmedel, klippa häcken och klippa Robot (!), men det får vänta lite till tänker jag.
Har ni tips på andra hushållsysslor som en tvååring kan klara av?

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★:

Åh så underbart, jag har bestämt mig för att sälja, slänga och spara i sommar. Ta några semesterdagar för att göra mig av med grejer. Det behövs verkligen.

2:a kommentar, skriven , av Mirre - Sweetwords:

Ohh skönt att få undanrensat och så perfekt att din kompis fick med sig flera grejer ni behövde bli av med. Jag är inte heller så bra på att leka låtsatlekar med Bellis, jag tröttnar, haha, men vi leker mycket annat

Svar: Ja det var underbart! :)
Yohanna af Skovde

3:e kommentar, skriven , av Netti Starby:

Mina barn fick dammsuga efter sin förmåga när de var runt 2 år och det tyckte dom var kul. Men inte nu längre :-D Kramis

Svar: Haha, attans då att de har slutat digga det :)
Yohanna af Skovde

4:e kommentar, skriven , av Days by Johanna:

Hugo hjälper till och duka bordet och han hjälper till och slänga in tvätten i tvättmaskinen och han hjälper till och ge oss tvätten så vi kan hänga upp den :)

Ja det är svårt det där med preventivmedel, jag är rädd för bli gravid, mest för jag absolut inte vill gå genom allt igen (även om det inte behöver bli som sist), men ja och då blir man inte heller så sugen om du ursäktar :) Det borde finns något som är bra och som är 100% och som man mår bra av och som inte påverkar en

Svar: Vad duktig han är! :)
Yohanna af Skovde

5:e kommentar, skriven , av Emma Hellström:

Gud vad skönt att rensa bland grejerna!

6:e kommentar, skriven , av J:

Så skönt efter en storstädning!!

7:e kommentar, skriven , av Carro:

Härligt att få så mycket gjort och så funkar jag med försöker ha med Joline på allt även om hon är liten än men att leka på golvet är inte heller riktigt min grej men hon älskar att få vara med när jag sminkar mig, lagar mat eller att man bara ligger/sitter bredvid när hon leker :)

8:e kommentar, skriven , av Carro:

Härligt att få så mycket gjort och så funkar jag med försöker ha med Joline på allt även om hon är liten än men att leka på golvet är inte heller riktigt min grej men hon älskar att få vara med när jag sminkar mig, lagar mat eller att man bara ligger/sitter bredvid när hon leker :)

Kommentera inlägget här :