Sommartider i hjärnan

publicerat i DIY, Everyday;
Så fort värmen kom ändrade min hjärna till ännu mer sommartid. Sitter inte alls lika mycket vid datorn och när jag gör det så hinner jag inte riktigt med mitt bloggande som jag brukar. Men som en numera rutinerad bloggare så vet jag att det är sån jag blir och att det alltid går i perioder. Ska inte sluta blogga för det, men det kanske blir lite glesare tills dess att internetsuget återvänder. Ska däremot bli bättre på att läsa ikapp bloggar! Men det har man väl kvällsrutinen innan man somnar för?
Men, då jag inte bloggar och min hjärna har sommartid - vad gör jag då?
- Jag har faktistk yogat varannan dag i typ en vecka. Skriver faktiskt eftersom jag pratat om det i ungefär ett år. Jag kör helt på Yoga with Adrienne på youtube. Hon är så prestigelös och rolig att yoga med!
- Målar (hör och häpna). När jag var yngre målade eller ritade jag mest hela tiden. Nu går det långt mellan gångerna men just ikväll fick jag feeling och ställde in löpturen mot att måla. Har egentligen inte realistiska fåglar på min resumé alls men någongång måste jag lära mig tänker jag.
- Läser, okej, jag ska inte skryta med det. Men jag har lånat tre böcker inom loppet av en månad. Det är mer än vad jag ens funderat att läsa på ett år.
- Smeker våra växter och fantiserar om nya. Crazy-cat-lady-fenomenet har helt klart fått en stark konkurrent! Önskar mig ett hus med mer fönster så jag får plats med mer blommor (=rimligt)
- Skulle vilja skriva att jag springer men har ju bara gjort det en gång så det får vara en parentes
Vad gör ni helst på kvällarna?

Kalashelg

publicerat i Everyday;
Gårdagen hos min syster var grym! Vi åt tårta och sedan sprang barnen omkring nakna i vattenspridaren och tjoade för glatta livet. Efter att tag åt vi nyfångad och nyrökt röding (!) och jag åt tills jag hade lite ångest av att magen faktiskt var full. Sedan åkte vi och badade, eller i alla fall barnen, och sedan var det natti-i-natt för de små. Fast än vi var både mätta och trötta pasade vi på att sitta upp till tolvsnåret och drack bubbel medan vi pratade ikapp på det sättet som är lite enklare utan barn. Så man kan sammafatta dagen som att vi åt och drack, drack och åt. Och sedan somnade vi.
Idag var också min andra morsdag! Vi firade med morsdagsbrunch på Knistad vilket innebär sju sorters tårtor till efterätt och ett gediget bord med mat till huvudrätt. SÅ gott och så kul att åka iväg med min lilla familj. Fiona fick sova seda mellan typ 14-15, väckte henne sen och hon vägrade vakna så det slutade med att alla tre sov en timma till (!). Det har hänt två gånger tidigare tror jag att vi lyckas synka alla tupplurer. Sedan kom E hem och alla åkte iväg för att titta på hans första fotbollsträning. Han har precis börjat och är så taggad så medan han inte har bollen står han ändå och hoppar och rör sig och har svårt att stå till.
Nu sover alla små, men det blir inte bubbel och verkligen inget småsurrande till tolvsnåret då det är jobb imorgon. Men appropå sömn och sommar så har vi en fin-fin-grej i sovrummet som gör livet lite mer hanterbart när det är sån här högsommarvärme ute. Spana in mitt instagramkonto (@yohannaafskovde) för att se mer!
 

Ny foundation

publicerat i Shopping, Smink, naglar & hår;
När det är sommar vill jag alltid har en lättare foundation. Förra året hade jag Estelle & Thild tinted moisturizer och detta år har jag köpt deras nya foundation healthy glow (finns bl.a på Kicks) som ger ett lätt täckande resultat. First impression är att denna är bra! Den har också nästan 25% ekologiska ingredienser och 99,96% av alla ingredienser är naturliga.
Det jag märkte var att min foundation från Kat Von D förmodligen är det som gör att jag mer eller mindre alltid har finnar. Testade en kort sväng en foundation och min hy blev betydligt bättre på kort tid. Hade inte gjort den kopplingen innan men det känns i vart fall rimligt. Måste tilägga tyvärr eftersom jag annar tycker att Kat Von D's foundation är riktigt bra vintertid, men om min hy reagerar så är det ändå inte rätt. Så jakten nu är den bästa foundationen som har snällare ingredienser så inte min hy reagerar. Har inte hunnit testa denna mer än lite så hur den faktiskt funkar vet jag inte förrän senare. Men det jag testat hittills av Estelle & Thild har vart bra så detta ska bli spännande!
Om en stund ska jag och Fionan åka iväg på födelsedagskalas/häng med min syster. Vi ska sova över där och det ska bli så himla kul! Hoppas ni får en fin dag i solen!