Uppföljning på hårprojektet

publicerat i Smink, naglar & hår;
Jag tänkte uppdatera mig själv och omvärlden om hur min hårstatus ser ut nu. Innan nyår lovade jag mig själv att klippa håret regelbundet och göra allt i min makt för att spara ut det. har historiskt typ lyckats men har blekt det för mycket så det har gått av. Det lessnade jag på och fick en väldigt ärligt tillsägelse av min kompis som att jag borde sköta det lite bättre, och det har jag gjort!
Jag gjorde följande;
  • Gick tillbaka till min frisör och bokar in tider med 8 veckor mellan gångerna
  • Har lovat henne dyrt och heligt att inte bleka eller färga hemma
  • Målet var en hårinpackning en gång i veckan, det blir kanske varannan, but still.
  • Jag fönar håret med rundborste vilket gör det plattare och då använder jag plattången betydligt mindre
  • Jag tvättar håret max var tredje dag
  • Håret är väldigt väldigt sällan i tofs
  • Jag har mindre produkter i håret i allmänhet och mindre hårspray i synnerhet
Det har hittills lett till att håret är mycket finare! Jag har fått släppa på min comfortzone gällande produkterna men det är inte till det sämre. De är ju faktiskt liv i det nu. När jag har hårspray i så ligger mitt hår exakt så resten av dagen och det är inte sådär superlivligt. Plus att det inte blir lika torrt. Jag färger håret grått med hjälp av färgbomb (hårinpackning) med jämna mellanrum för att inte tappa all färg men håret blir bara gladare eftersom den är vårdande.
På nersidan av myntet så är jag otroligt trött på min hårfärg och hade vart sugen på att bli mycket mörkare. Men jag ska ju inte så jag ignorerar min vilja att förändra mig och jobbar vidare med detta. Nästa steg är att se till att håret blir jämnlångt vilket är en bit kvar men min frisör är grym så jag har en bra hårdag åtta dagar av tio möjligt, vilket är skönt. Ni anar inte vilka komplex jag haft för mitt hår men nu äntligen så känns det bra.
Just när det gäller mitt hår så har det gått igenom en del hel, jag skrev ett inlägg om min hårstoria där jag har allt från dreads till knallrött till superblont till svart om ni vill läsa mer!

Taggar: färga håret grått, hårhistoria, spara ut håret;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av A M:

Jättekul att få ta del av! ps. Snygg header du har!!
sv: Hihi ja om det räknas, grymt ju! Det är askul :D
Kram

Svar: Tack! :)
Yohanna af Skovde

2:a kommentar, skriven , av J:

Ser fint ut!

3:e kommentar, skriven , av Rebecha:

Tycker ditt hår ser jätte fint ut, dina ögon får mer focus till det blonda håret, jämfört om du skulle ha mörkare. Dessutom när solen ger bränna ser en blod mer solad ut 😉

Svar: Tack! :) Ja, ska jobba på det här med att faktiskt bli lite brun också, vilket jag är kroniskt dålig på, hehe. Men får vara utomhus mer :)
Yohanna af Skovde

4:e kommentar, skriven , av Jeanette:

Vad skönt att ditt hår mår bra igen.
Jag har också en hårhistoria bakom mig som började vid 12 års ålder :-/ Färgningar och blekningar hit och dit. Hade lila/grått hår vid ett tillfälle och även några permanenttillfällen också *haha*
Jag är sååå glad över att jag är tillbaka till min naturliga hårfärg. Visst, nu vintertid har håret känts tråkigt och livlöst. Men jag har hållit mig från att greja med det och jag har bestämt mig för att mitt hår måste få vara. Det mår så mycket bättre av det :)

Svar: Jag är inne på det med! Ska i alla fall inte bleka det igen, det är inte värt det när det trillar av :/
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :