Säg hej till vårt nya sovrum

publicerat i Inredning;
Som en av Caparols 25 färginspiratörer fick jag chansen att måla om i vårt sovrum. Tanken med just sovrummet har alltid vart god men sista prio. Vi sover bara där så det är lätt hänt att det hamnar lådor där eller att vi helt enkelt inte prioriterar det. Men efter lite övervägande så tänkte jag att vårt sovrum faktiskt förtjänar lite mer mysfaktor än det sista rummet i huset som får attention. Så, innan jag visar resultatet kommer lite före-bilder;
Väggarna är alltså vita förutom en tapetserad fondvägg mot huvudändan. Dagsljuset var lite knepigt att fota i, men jag tror att det syns att det egentligen bara är vitt och kalt.
Den här moodboarden tog jag fram innan vi satte igång med målandet. För att ha någon sorts tema och en färgskala att laborera med. Sedan kommer det såklart finnas saker i sovrummet som inte passar exakt in men that's life. Vi hade en utgångspunkt i alla fall. Och här kommer resultatet;
Fondväggstapeten målade vi genom att dra av det yttersta lagret av tapeten och sedan säkra upp med tapetklister där det var lite släpp i kanterna. Sedan målade vi som vi målade resten av rummet och det blev jättebra! Det syns ingen skillnad nu när man är inne där på att vi har målat på olika underlag.
Drömfångaren har jag gjort själv (här kan ni läsa mer om hur man gör en drömfångare för 20 kr) och hyllan kommer från Mio. Just hyllan har provisoriska saker i den just nu, tanken är att mina smycken ska få flytta in lagom framför outfitspegeln. Spegelramen var träfärgad innan men den har jag målat om med vit lackfärg för att passa in i färgtemat. Jag har tankar om vi ska hitta fina sänglampor att sätta på väggen och i så fall byta ut nattduksborden men det får bli ett senare projekt.
Den är utsikten vi har från sängen älskar jag! Monsteran hittade jag på plantagen och tavlorna kommer från Desenio. Och det är precis så här jag tänker att ett sovrum ska vara, lugnt och rofyllt.
Vi hade passande nog en lila matta som vi inte hade användning för som ligger på golvet precis där man kommer in i sovrummet. En matta tycker jag höjer mysfaktorn och lyfter hela rummet. Det är rätt trevlig med en stark färg som ändå inte är för stark, och som passar in med resten av färgerna.
Den här smyckeshållaren fick jag i min storerun från Flying Tiger och den passade perfekt in!
Beslagen till garderoberna har jag gjort själv! Det kommer ett eget DIY-inlägg om just dessa och de är så himla enkla och roliga att göra - och de gör sån stor skillnad!
Väggfärgen kommer alltså från Caparol och just denna nyans heter Venato 40. Det är en grå som jag tycker passar skitbra in just i sovrum. Till vardagsrum skulle jag välja en av de ljusare alternativen, Venato 50 eller Venato 60. Kvalitetsmässigt så är jag fortfarande, såhär en vecka efter målningen, blown away av hur bra och enkel den var att måla med. Den täckte direkt och vi målade bara på ett varv (!) vilket såklart gör målningen mycket roligare eftersom det går snabbt. Det är inga ojämna fläckar och den täckte som ni ser precis lika bra på garderoberna som den täckte på väggen.
Om ni scrollar upp igen och tittar på förebilderna så ser ni att blommorna på väggen tillsammans med träet i govlet gjorde att hela rummet fick ett rätt rörigt intryck. Detta i kombination med en säng som aldrig är bäddad gör att man kommer in när man ska sova och man ser bara röriga detaljer. Prylar på fel ställen och en väldigt oinspirerande vit vägg gjorde sovrummet rätt tråkigt. Nu är det istället lugnt, enhetligt, mysigt och inbjudande.

Taggar: caparol, färginspiratör, grått sovrum, måladehem, målarlåda;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Days by Johanna:

Så snyggt det blev :)

2:a kommentar, skriven , av Tilda Barkselius:

Åh så snyggt det blev!

3:e kommentar, skriven , av Mirre:

Tjusigt värre

Svar: Tack! :)
Yohanna af Skovde

4:e kommentar, skriven , av Ida:

Åh vad fint!!

5:e kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Åh så fint det blev :)

6:e kommentar, skriven , av Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom:

så fint

Svar: Tack! :)
Yohanna af Skovde

7:e kommentar, skriven , av Rebecha:

Vad snyggt!

8:e kommentar, skriven , av Netti Starby:

Herregud så fint det blev! <3 Kramis

Svar: Tack! :) Kram!
Yohanna af Skovde

9:e kommentar, skriven , av J:

Så fint!!

10:e kommentar, skriven , av eva linah:

men gu va fint:) i love it!

11:e kommentar, skriven , av Lisa Karlberg:

Supersnyggt!! Älskar den färgen. Önskar att vi inte bodde i en hyreslägenhet. Vill också fixa!

Svar: Tack! Ja det är riktigt kul att kunna men det är svårt att begränsa sig. Vill göra om allt hela tiden och det blir dyyrt i slutändan. Men det är kul när man väl håller på :)
Yohanna af Skovde

12:e kommentar, skriven , av madabouttea.se:

Guud så snyggt det blev! Helt fantastiskt fint!

13:e kommentar, skriven , av Tessochlex :

Superfint verkligen 👌🏻

14:e kommentar, skriven , av Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm:

Vad fint det blev :)

15:e kommentar, skriven , av Matilda Berlin:

Men GUUU vad fint!! <3

Kommentera inlägget här :