Minus på karmakontot

publicerat i Everyday;
Alltså, jag brukar antingen tänka att jag har tur, eller i alla fall inte otur. Men de senaste två dagarna har betett sig lite märkligt åt så jag funderar på hur det står till på mitt karmakonto. Igår råkade en servitris spilla ett glas vitt vin på mig. Jag blev absolut inte arg och tyckte mer synd om henne men det har jag aldrig vart med om. Vi besiktningen i morse på ena bilden så fick den ombesiktning och i samma veva rigner Robot och säger att den andra bilen inte ens startar. Vilken start på helgen!
Men, den obotliga optimisten (förutom när jag har PMS, då är jag bara obotlig) tar det ändå rätt chill. Kläderna går att tvätta och vilken bil håller för evigt? Och gällande den andra bilen så fick jag ett väldigt bra tillfälle att lära mig hur man byter batteri på bilar och även dubbelkolla batterivattnet. Såna skills har jag aldrig behövt lära mig förut (det har aldrig hänt) men nu är jag inte rålös om det händer igen!
Jag läste någonstans för längesedan att det tar mer energi att tänka positivt än negativt. Alltså att man by default tänker negativt i större utsträckning för att det är jobbigare att styra hjärnan till positiva tankar. Oavsett om det stämmer eller inte så tycker jag om att utmana den tanken och styra om tankarna när det känns som att hela dagen gått käpprätt åt helvetet. Men visst, ibland så går det bara inte och jag bygger en mental koja i soffan med en Ben & Jerrys och muttrar tills dagen tar slut. Men såna dagar får man också ha. Just nu är dock statusen rätt okej, det kommer att lösa sig med bilarna på ett eller annat sätt.
Bilden är egentligen på mitt nya läppstift från October Stockholm, i den perfekta matta rosa nyansen! En rosa blir för neoniga på mig men den här var perfekt!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Michaela:

Åh, sånna där dagar är inte roliga att ha för många av på en och samma gång!
Här kommer en kanske lite uppiggande kommentar om den där hemgjorda glassen du skev om för ett tag sedan. Jag blev SÅ hooked på sista biten du hade skrivit om hur Robot hade sagt något om att det var det bästa du gjort. Så jag gjorde den jag med utefter din beskrivning där, min sambo åt ärligt talat nu 8PORTIONER av den jag gjorde. Och jag själv åt tre gånger. Alltså det ÄR den bästa glassen som går göra på jorden ju!? Vansinnigt lätt att göra också! Så TACK!!!!!!! För det receptet! Det sitter som en smäck nu när jag är gravid och har aptit och sötsug som heterduga! 🙈❤️

Svar: Vad kul att höra! :) Den kommentaren gjorde hela min dag alltså, vet inte bättre än när jag får bidra till att andra människor får smaka på fantastiska saker! Vi har gjort en en gång efter första gången men nu var det för längesedan, ska planera in att göra den igen. Kan inte få nog av den :D Kram!
Yohanna af Skovde

2:a kommentar, skriven , av Mirre - Sweetwords:

Men det ska då vara hopplöst börjar det sådär så kommer det ena efter det andra, men ajdå bättre tur imorrn

Fin du är

3:e kommentar, skriven , av J:

Hoppas på mer tur i veckan då!

4:e kommentar, skriven , av carri:

Härlig inställning du har 💕

5:e kommentar, skriven , av A M:

Hur kan det vara så att positivt tänkande tar mer energi, låter märkligt hihi!
sv: Tack! <3

Svar: Tyckte också det men känner igen i mig själv at jag har lättare att falla in i negativa tankemönster allt som oftast
Yohanna af Skovde

6:e kommentar, skriven , av Netti Starby:

Vilken tråkig start och hoppas att oturen vänder till tur istället! <3 Kramis

7:e kommentar, skriven , av Lisa Karlberg:

Hahahahahaha är sjukt irriterad på allt idag! Kom på varför när jag läste ditt inlägg.

8:e kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Ibland händer det verkligen allt för er. Intressant det där du skriver att du läst, trodde nog det var precis tvärt om :)

Kommentera inlägget här :