En tvåårings intressen

publicerat i Everyday, Fiona;
Bästa receptet för en bra avslutning på måndagen! Alldans framför tv:n då man får dansa efter Bamse! Fiona är alltid väldigt fokuserad och använder hela kroppen för att härma Bamse efter bästa förmåga och jag ska mer försöka stila lite som tycker att jag är lite vassare att dansa än vad Bamse är. Det är dock oklart hur vass jag egentligen är på Bamsedansen.
Och appropå intressen för den lilla damen så är rita en av dem. I helgen så frågade jag om hon kunde rita en gubbe till mig och det kunde hon! Första människoliknande saken hon har ritat någonsin och det är en superrolig milstolpe! Det är såklart ingen press på att leverera Picasso-grejer utan hon får rita när hon har lust och hon får rita vad hon vill.
Just barnteckningar är jag väldigt förtjust i så oavsett när det kommer mer på papperet så är jag väldigt förväntansfull och taggad inför att hon kan uttrycka sig själv mer via papper och penna. Jag gick själv bildestet och är egentligen bra på att rita även om jag aldrig gör det. Men när hon blir lite äldre och har lite mer tålamod så kan jag, Elliot och Fiona sitta och maratonrita tillsammans.
Andra bubblare på intresselistan är att plocka ur diskmaskinen och hjälpa till att vika tvätt. Att para ihop strumpor är en klassiker som underlättar otroligt mycket och kan roa två barn oanat länge!
Vad gör ni mer era barn? Tar gärna emot tips och idéer på sånt man kan göra tillsammans!

Taggar: bamsedans, huvudfoting, intressen, rita, två år, umgås med barn;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★:

Men du så gulligt ju <3. Älskar de för första teckningarna man får. Det är som det värmer i hjärtat :). Bamsedans lät roligt det med :D

2:a kommentar, skriven , av Mirre - Sweetwords:

Hehe sådant gillar tösen också, just nu är det roligaste som finns att hjälpa mamma att baka =D

Så söt som dansar

3:e kommentar, skriven , av Carin H Brander:

Har du sett de här tavlorna som Jonas och Freja gjorde i somras på tal om att rita? http://www.carinh.se/blogg/2016/7/mla-egna-tavlor-med-barn

Tvätten är en favorit här hemma också, och att köra runt saker i dockvagnen. Jonas försöker också träna Freja i att klia honom på ryggen, men nu har hon upptäckt att det är skönt så nu är det mer han som får klia henne.

Så fort jag kan röra mig igen ska vi röra oss mer. Gammal cheerleadingtränare som jag är uppmuntrar jag gärna intresset för att dansa och göra kullerbyttor. Vi har den där gröna vikbara mattan från Ikea som är toppen till sånt!

4:e kommentar, skriven , av Netti Starby:

Att städa och plocka undan gillade mina barn när de var små men nu vill de inte göra sånt längre. Hoppas att Fiona behåller intresset. Men nu har ungarna börjat intressera sig mer för matlagning och i framtiden kanske de kan börja laga mat till sin mor istället haha. <3 Kramis

5:e kommentar, skriven , av madabouttea.se:

Åhh vilken mysdag!
Mina systerdöttrar brukar rita teckningar till mig, sparat var enda en av dem då jag med tycker det är helt underbart med barnteckningar.

Svar: Håller helt med! :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :