DIY - Beslag i skinn med guldetaljer

publicerat i DIY;
När jag målade om vårt sovrum så ville jag förnya garderoberna genom att sätta dit nya beslag. Jag tycker det är superfint med skinn- och gulddetaljer så det fick bli temat med beslagen! Du behöver följande;
  • Antingen ett gammalt bälte eller en remsa med skinn. Jag köpte en skinnremsa som är 20 mm bred och ca 1 meter lång på Panduro.
  • Sprayfärg som blir guldig, även denna köpte jag på Panduro
  • Sexkantsskruvar och bultar. Köpte dessa på Biltema och storleken är M8 30 mm. Storleken på skruvarna är dock en smaksak och även längden på dem. Jag tycker att M8:an passade bra ihop med bredden på skinnremsan och körde på det. Mer vetenskap än så är det inte :)
Första steget är att spraya sexkantsskruvarna med sprayfärgen. Jag stack hål i en kartong och tryckte ner dem för att sedan spraya på. Sprayade enligt anvisningar på flaskan och gjorde detta även utomhus vilket jag rekommenderar. De torkar snabbt men jag rekommenderar ändå att man sprayar dagen innan så det hinner torka helt och hållet.
Andra steget är att måtta upp hur lång skinnremsan ska vara beroende på var man vill sätta den. Jag passade in denna med de gamla hålen. Tänk dock på att handtaget ska stå ut lite så det går att få in handen bakom så vara lite extra generös med skinnet så inte beslaget ligger plant mot underlaget.
Märk ut var hålen ska vara och borra sedan med en borr i skinnet. Jag tog samma bredd på borren som det var på sexkantsskruvarna.
För min del så var de befintliga hålen i dörren för små, men jag borrade bara upp dem i samma borrstorlek som jag borrade med i skinnet och sedan passade det perfekt.
 
Det sista steget är att stoppa in sexkantsskruvarna i hålen på skinnet och sedan genom dörren för att till slut fästa dem på baksidan med en mutter.
Hur enkelt? Sammanlagd tid är ca 1 timma från start till klart och kostnaden uppskattar jag till ungefär 30 kr per beslag. Om man däremot använder ett gammal skinnbälte som jag man hittar på loppis för 5 kr så blir det såklart betydligt billigare.
En annan snygg grej är att följa alla steg, men att vika skinnet dubbelt och bara använada en sexkantsskruv. Då får man en liten ögla som sticker ut istället om inte just den här typen av beslag passar på exempelvis en låda som är lite smalare.
Klicka gärna på hjärtat om ni gillar den här typen av inlägg!

Taggar: DIY, beslag i skinn, guldig sprayfärg, gör egna beslag, gördetsjälv, inredning, panduro, återbruk;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mirre - Sweetwords:

Ursnyggt

Svar: Tack! :D :*
Yohanna af Skovde

2:a kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Åh blev ju jättesnyggt :D

Svar: Tack! :) :)
Yohanna af Skovde

3:e kommentar, skriven , av mammansprinsessor:

Toksnyggt:)

Svar: Tack! :)
Yohanna af Skovde

4:e kommentar, skriven , av Erica:

Åh vad bra tips! Detta ska jag ta med mig nu när jag flyttar hemifrån, då gäller det att ha sånahär DIY projekt till hemmet! Tack för idén. Kram <3

5:e kommentar, skriven , av Mie Jensen:

Riktigt snyggt! Den dagen jag flyttar till något eget vill jag göra något liknande. Känner inte att det är värt att lägga pengar på min nuvarande studentlägenhet på 20kvm haha!

Svar: Tack! Jag var också helt otaggad på att göra något när vi bodde i lägenhet, men så fort vi fick hus så fick jag möjlighet att göra något av alla idéer jag samlat på mig. Kul att du gillade det :)
Yohanna af Skovde

Kommentera inlägget här :