Träffa mig på Shoppinghelgen!

publicerat i Everyday;
Jag har hintat ett tag nu om att jag har haft ett hemligt projekt och nu är det dags att sjunga ut! På lördag ska jag stå på Commerce köpcentrum här i stan! Det är shoppinghelg med massor utav folk och bra erbjudanden (tips om man vill fynda!). Det jag ska göra är att ställa upp mina DIY- och pysselsaker för att visa upp och inspirera, inriktningen är heminredning. DET SKA BLI SÅ KUL! Det är tack vare bloggen jag får möjligheten och jag är hur taggad som helst på bara tanken att träffa massa människor, prata och förhoppningsvis kunna ge några bra och handfasta tips på saker man kan göra och pynta sitt hem med.
Eftersom vi använder det mesta som jag gjort så har jag skrivit långa listor med saker jag ska ha med mig och försökt dela in det i rum. En hel del är i barnrummet, men lika mycket i vardagsrummet, köket och hallen. Jag har redan packat en omgång men har minst lika mycket kvar. Att jag samlar på mig saker antog jag, men att jag har gjort så många saker hade jag ingen aning om!
Men - om du har krokarna förbi Skövde och Commerce på lördag så kom gärna och säg hej! Jag kommer även ha en tävling (tips tips!) som alla kan delta i. Om du är nyfiken på vad mer som händer på Shoppinghelgen så kan du läsa om det här. Jag kan säga att en av de andra gästerna gjorde Elliot väldigt taggad och glad över att få åka dit. Så vem som egentligen är mest taggad i det här hushållet låter jag vara osagt, men det ska oavsett taggning bli riktigt roligt! Hoppas vi ses där!

DIY - Beslag i skinn med guldetaljer

publicerat i DIY;
När jag målade om vårt sovrum så ville jag förnya garderoberna genom att sätta dit nya beslag. Jag tycker det är superfint med skinn- och gulddetaljer så det fick bli temat med beslagen! Du behöver följande;
  • Antingen ett gammalt bälte eller en remsa med skinn. Jag köpte en skinnremsa som är 20 mm bred och ca 1 meter lång på Panduro.
  • Sprayfärg som blir guldig, även denna köpte jag på Panduro
  • Sexkantsskruvar och bultar. Köpte dessa på Biltema och storleken är M8 30 mm. Storleken på skruvarna är dock en smaksak och även längden på dem. Jag tycker att M8:an passade bra ihop med bredden på skinnremsan och körde på det. Mer vetenskap än så är det inte :)
Första steget är att spraya sexkantsskruvarna med sprayfärgen. Jag stack hål i en kartong och tryckte ner dem för att sedan spraya på. Sprayade enligt anvisningar på flaskan och gjorde detta även utomhus vilket jag rekommenderar. De torkar snabbt men jag rekommenderar ändå att man sprayar dagen innan så det hinner torka helt och hållet.
Andra steget är att måtta upp hur lång skinnremsan ska vara beroende på var man vill sätta den. Jag passade in denna med de gamla hålen. Tänk dock på att handtaget ska stå ut lite så det går att få in handen bakom så vara lite extra generös med skinnet så inte beslaget ligger plant mot underlaget.
Märk ut var hålen ska vara och borra sedan med en borr i skinnet. Jag tog samma bredd på borren som det var på sexkantsskruvarna.
För min del så var de befintliga hålen i dörren för små, men jag borrade bara upp dem i samma borrstorlek som jag borrade med i skinnet och sedan passade det perfekt.
 
Det sista steget är att stoppa in sexkantsskruvarna i hålen på skinnet och sedan genom dörren för att till slut fästa dem på baksidan med en mutter.
Hur enkelt? Sammanlagd tid är ca 1 timma från start till klart och kostnaden uppskattar jag till ungefär 30 kr per beslag. Om man däremot använder ett gammal skinnbälte som jag man hittar på loppis för 5 kr så blir det såklart betydligt billigare.
En annan snygg grej är att följa alla steg, men att vika skinnet dubbelt och bara använada en sexkantsskruv. Då får man en liten ögla som sticker ut istället om inte just den här typen av beslag passar på exempelvis en låda som är lite smalare.
Klicka gärna på hjärtat om ni gillar den här typen av inlägg!

Fem tveksamma vårtecken

publicerat i Everyday;
I en normal lista över välkomna vårtecken så brukar blommor, skinnjackor och att ta fram grillen toppa listorna. Om man ska se till vår lista för highlights den här perioden så ser den lite annorlunda ut, men det är inte mindre vårtecken för det.
  1. Vi samlas och tar hand om källsorteringen på altanen. Det råkar vara så att den är ypperligt bra att samla kartonger på under vinterhalvåret. Något som omöjliggör att faktiskt komma ut på altanten och insupa vårvärmen
  2. När altanen är ren på kartonger och annan källsortering återstår bara julprydnaderna som ännu vid den här årstiden inte hittat upp till vinden där de hör hemma
  3. Det är dags att hänga ut årets första tvätt! Det slår vilken skinnpaj som helst. Och mest för att vi slipper ha torkställningen i datorrummet som därmed under årets kalla månder alltid är fullt. De gånger vi viker ihop tvätten och tvättställningen och ställer undan den kan jag räkna på min ena hand.
  4. Man kan gå ut på den här berömda altanen när man kommer hem efter jobbet, sitta i den inglasade värmen och njuta av att det snart, fanimig, är sommar..
  5. .. ända tills det blir maj-juni och det blir alldeles för varmt dagtid eftersom hela altanen är inglasad. Men i år ska den få extraknäcka som växthus så vi räknar med exotiska saker som hemmaodlade tomater.
 
Bubblare till denna lista som är mest tveksam av alla och egentligen inte så välkommet är att jag tror att jag kan ha någon sväng av pollenalergi. Men den utredningen fortsätter. Alternativet i det här läget är att jag bara är lite förkyld.
Vilka är era lite mer oklassiska men ändå sköna vårtecken?